Nu scăpăm de amenzi: Avem baza legală / Anunţul premierului Orban: când vor începe poliţiştii să dea sancţiuni

  • Ludovic Orban: Avem baza legală pentru a da amenzi
  • Orban: Cine nu va respecta regulile va fi sancţionat
  • Orban: Amenzile se vor da după ce oamenii ajung să cunoască regulile impuse de autorităţi
4286 afișări
Imaginea articolului Nu scăpăm de amenzi: Avem baza legală / Anunţul premierului Orban: când vor începe poliţiştii să dea sancţiuni

Nu scăpăm de amenzi: Avem baza legală / Anunţul premierului Orban: când vor începe poliţiştii să dea sancţiuni

Premierul Ludovic Orban te anunţă că nu scapi de amenzi. Vei fi sancţionat pentru nerespectarea regulilor, însă, abia după o campanie de informare care va fi derulată în perioada următoare.

”Şi acum avem bază legală să dăm amenzi. Nu suntem lipsiţi de bază legală pentru a da amenzi. Acum trecem, practic, prin nişte reguli care sunt impuse prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin de miniştri de resort. Toate aceste reguli trebuie transmise către cetăţeni. După ce oamenii ajung să cunoască aceste norme, cine nu le va respecta va fi amendat”, a declarat premierul Ludovic Orban.
 
Începând de azi, starea de alertă a fost instituită pe teritoriul României. Deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu includ, însă, şi amenzi. Acestea sunt introduse în legea Parlamentului care ar trebui să intre în vigoare abia luni. Aşadar, nu se ştie cum vei fi sancţionat zilele acestea pentru nerespectarea regulilor. 
 
Începând de luni, dacă nu respecţi restricţiile şi regulile impuse de autorităţi vei fi sancţionat cu amendă între 500 şi 2500 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici