O barcă plină cu migranţi a fost descoperită în zona localităţii Sf. Gheorghe. Două călăuze i-au ajutat să treacă ilegal frontiera

27 de cetăţeni din Somalia, Irak, Sudan, Siria şi Afganistan, precum şi cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România, au fost prinşi în zona localităţii Sf. Gheorghe.

2246 afișări
Imaginea articolului O barcă plină cu migranţi a fost descoperită în zona localităţii Sf. Gheorghe. Două călăuze i-au ajutat să treacă ilegal frontiera

Sursa foto: MediafaxFoto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat, luni, în apele navigabile internaţionale o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activităţii infracţionale.

Astfel, poliţiştii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetăţeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria şi Afganistan, precum şi cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România.

Persoanele astfel depistate au fost preluate de către poliţiştii de frontieră, iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, trafic de migranţi în formă agravantă şi conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.

Călăuzele au fost reţinute pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalui Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici