O casă din Slatina construită ilegal de Bercea Mondial, demolată de autorităţi - FOTO

Un imobil care îi aparţine Bercea Mondial, aflat în arest după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, este demolat, luni, în prezenţa unui executor judecătoresc, în baza unei decizii a instanţei obţinută de Primăria Slatina, care a dat în judecată proprietarul din cauza lipsei autorizaţiei de construcţie.

2488 afișări
Imaginea articolului O casă din Slatina construită ilegal de Bercea Mondial, demolată de autorităţi - FOTO

O casă din Slatina construită ilegal de Bercea Mondial, demolată de autorităţi (Imagine: Roxana Vladasel/Mediafax)

Potrivit administratorului Primăriei Slatina, Minel Prina, acţiunea de demolare a casei a început luni la ora 6.00, în baza unei hotărâri judecătoreşti irevocabile a Tribunalul Olt.

"Ca urmare a acestei hotărâri judecătoreşti, proprietarul avea la dispoziţie 60 de zile să ducă la îndeplinire cererile instanţei. Un executor judecătoresc i-a mai păsuit cu zece zile, iar în această dimineaţă am începutut demolarea", a declarat Prina.

Casa, care are două etaje, se află pe strada Piteşti nr. 110-112 şi are o suprafaţă construită de 361 de metri pătraţi, terenul având peste 1.000 de metri pătraţi. Imobilul este înregistrat pe numele altei persoane, Oraviţa Stoiculescu.

Potrivit primarului din Slatina, Darius Vâlcov, procesul pentru demolarea acestui imobil, construit fără autorizaţie, a început în octombrie 2008.

"Bercea Mondial a construit mai multe imobile în Slatina, înregistrate pe numele altor persoane. La proces niciodată nu s-a prezentat proprietarul, la toate termenele venind avocatul. A fost un proces lung, cu foarte multe termene de judecată şi expertize, dar în final iată că ceea ce părea imposibil s-a realizat şi mulţumesc justiţiei pentru că şi-a făcut datoria", a declarat primarul din Slatina.

Potrivit acestuia, cheltuielile de judecată s-au ridicat la 50.000 de lei, iar dacă proprietarul locuinţei nu le va plăti va fi scos la vânzare terenul.

La ora transmiterii acestei ştiri continuă operaţiunea de demolare a casei, în prezenţa primarului şi administratorului primăriei şi a unui executor judecatoresc.

La începutul operaţiunii, la casa respectivă, care este nelocuită, a ajuns una dintre fiicele lui Bercea Mondial, care a întrebat autorităţile dacă au autozizaţie pentru demolare. După ce a primit lămuriri de la reprezentanţii primăriei, femeia a plecat.

La faţa locului se află mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti.

Primăria Slatina mai are pe rol alte două procese în care cere demolarea unor imobile aparţinându-i lui Bercea Mondial şi construite fără autorizaţie.

Bercea Mondial a construit în Slatina mai multe case pe baza unei singure autorizaţii, iar de-a lungul anilor a avut mai multe procese cu Primăria, care a cerut demolarea imobilelor.

Bercea a început construcţia imobilelor în Slatina în 2002, când a cumpărat un teren pe bulevardul Al. I. Cuza, după care a început să construiască fără să aibă vreo autorizaţie de construcţie. Pe numele lui Sandu Anghel este înregistrat un singur imobil.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Bercea este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Luni, Curtea de Apel Craiova va judeca recursul procurorilor la decizia dată săptămâna trecută de Tribunalul Olt, care a înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea în cazul lui Bercea.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi portul cuţitului, fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro şi 400.000 de lei, precum şi pe 13 imobile.

Potrivit probatoriului, în perioada 2001-2005 Sandu Anghel a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi, suma de 50.803.591.400 de lei vechi, în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi societăţile beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale. Totodată, acesta a ridicat din conturile societăţilor administrate, în baza unor documente fictive, suma de 18.404.000.000 de lei vechi reprezentând salarii, sume pe care le-a reintrodus în circuitul financiar al firmelor administrate.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru şase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici