O explozie a luat viaţa a cel puţin nouă copii în Afganistan

O explozie produsă luni în estul Afganistanului, în apropierea frontierei cu Pakistanul, s-a soldat cu moartea a nouă copii, anunţă autorităţile regionale, citate de agenţia Associated Press.

431 afișări
Imaginea articolului O explozie a luat viaţa a cel puţin nouă copii în Afganistan

O explozie a luat viaţa a cel puţin nouă copii în Afganistan

Un obuz de mortieră a explodat după ce a fost atins de un vehicul utilizat pentru vânzarea de alimente, în districtul Lalopar din provincia Nagarhar, situată în estul Afganistanului.

Explozia s-a soldat cu moartea a nouă copii şi rănirea altor patru. Nu există informaţii despre starea copiilor răniţi în deflagraţie. Autorităţile regionale au precizat că explozia s-a produs accidental, nefiind vorba de un atac.

În Afganistan au rămas numeroase mine antipersonal şi alte tipuri de muniţie, după zeci de ani de conflicte militare.

În provincia Nagarhar este activă organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, aflată în conflict cu regimul taliban de la Kabul. Mişcarea talibanilor a preluat cu forţa puterea în Afganistan în vara anului 2021, în contextul deciziei Statelor Unite de retragere a efectivelor militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
afganistan,
explozie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici