O familie de români a ocupat, susţinută de o asociaţie franceză, o clădire în oraşul Poitiers

Aproximativ zece activişti din cadrul Asociaţiei franceze Droit au Logement (DAL, Drept la locuinţă) au însoţit o familie de români şi au ocupat duminică după-amiaza un imobil în centrul oraşului Poitiers, părăsit, potrivit activiştilor, de doi ani.

456 afișări
Imaginea articolului O familie de români a ocupat, susţinută de o asociaţie franceză, o clădire în oraşul Poitiers

O familie de români a ocupat, susţinută de o asociaţie franceză, o clădire în oraşul Poitiers (Imagine: AFP - MEdiafaxFoto)

Potrivit France3, este vorba despre un fost cămin administrat de către Primăria Poitiers.

Familia de români, care are numeroşi copii mici, s-a adăpostit în acest imobil vast. Românii nu aveau domiciliu de aproximativ un an, trăind într-o maşină.

Porivit DAL, nu există locuri de cazare disponibile la Poitiers. Asociaţia cere prefecturii şi primăriei să găsească soluţii pentru familiile fără locuinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici