O familie de ucraineni cu deficienţe de auz a rămas în pană pe autostradă, în Sebeş

  • O familie de ucraineni cu deficienţe de auz a rămas în pană cu maşina pe autostradă, în zona localităţii Sebeş.
  • Cei trei refugiaţi au reuşit să ajungă până într-o parcare, unde au fost văzuţi de doi poliţişti care erau în patrulare.
  • Refugiaţii au fost ajutaţi şi au ajuns la hotel.
3324 afișări
Imaginea articolului O familie de ucraineni cu deficienţe de auz a rămas în pană pe autostradă, în Sebeş

Sursa foto: Facebook Ministerul Afacerilor Interne, România

Alexandru şi Iosif, poliţişti în judeţul Alba, erau în patrulare, când au văzut o maşină cu capota ridicată în parcarea de lângă autostrada care străbate localitatea Sebeş.

Maşina, o Lada 1500 cu număr de Ucraina, era ticsită de bagaje, iar pe lunetă era un abţibild care avertiza că cel care conduce are deficienţe de auz. În aceeaşi situaţie se aflau şi soţia sa, dar şi copilul lor.

„Maşina asta doar nea Mihai ştie să o repare”, i-a spus Alexandru colegului lui. „Sună-l tu! Sigur e acasă. Eu o să anunţ la inspectorat”.

Alexandru a apelat prin staţie şi a spus că în timpul patrulării au găsit o familie de ucraineni a căror maşină s-a stricat.

„Am chemat pe cineva să o repare. Din câte îmi dau seama, sunt foarte obosiţi. Vă propun să ne mobilizăm şi să îi cazăm o noapte la Sebeş. Nu pot continua drumul în starea în care sunt”, le-a spus Alexandru colegilor săi poliţişti.

Anunţul a fost auzit de mai mulţi colegi, iar unii au venit la faţa locului, în timp ce alţii au mers la un hotel din Sebeş. După ce maşina a fost reparată, ucraineanca a îmbrăţişat-o pe poliţista care venise la faţa locului să ajute. Prin semne, aceasta a asigurat-o că totul va fi bine şi i-a invitat să-i însoţească pe poliţişti la un hotel în Sebeş pentru a se încălzi şi pentru a lua o masă caldă.

Poliţiştii au pus „mână de la mână” pentru a le plăti cazarea celor trei ucraineni, însă aceştia s-au lovit de un refuz ferm la hotel: „Nu putem să acceptăm banii! Vor sta la noi cât este nevoie, iar banii strânşi de dumneavoastră îi pot folosi pentru alte cheltuieli care le sunt necesare. La noi vor sta gratuit”, au spus reprezentanţii hotelului.

Exemplul de solidaritate a fost postat pe Facebook de Ministerul Afacerilor Interne, alături de fotografii cu familia de ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
refugiat,
poliţist,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici