O femeie a decedat şi alte trei persoane au ajuns la spital, după ce casa în care locuiau a luat foc

O femeie de 82 de ani a murit, iar alte trei persoane au fost transportate la spital, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce casa în care locuiau, din oraşul Vlăhiţa, judeţul Harghita, a luat foc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

113 afișări
Imaginea articolului O femeie a decedat şi alte trei persoane au ajuns la spital, după ce casa în care locuiau a luat foc

O femeie a decedat şi alte trei persoane au ajuns la spital, după ce casa în care locuiau a luat foc (Imagine: Florin Buliga/ Mediafax Foto)

Din primele informaţii, incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire, o sobă metalică, ce a dus la aprinderea covorului, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu.

„În urma incendiului a ars casa de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă 70 metri pătraţi, o anexă gospodărească, de circa 10 mp şi un autoturism neînmatriculat. Pagubele sunt de circa 30.000 de lei, iar bunurile salvate de 140.000 de lei, însemnând locuinţele învecinate”, a spus Alina Ciubotariu.

După lichidarea incendiului a fost găsită carbonizată, lângă pat, o femeie de 82 de ani.

„Alte şase persoane, care dormeau, au reuşit să iasă la timp din casă. Trei au necesitat îngrijiri medicale. Este vorba de o femeie de 44 de ani care prezenta arsuri de gradul unu şi doi la membrele inferioare şi un bărbat de 56 de ani cu arsuri de gradul doi şi trei la cap şi la membrele superioare. Ambii au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc. Un alt adolescent de 16 ani cu suspiciune intoxicaţie cu monoxid de carbon a fost transportat la Spitalul din Odorheiu Secuiesc”, a mai spus Alina Ciubotariu.

Pentru lichidarea incendiului la casa de locuit din Vlăhiţa, unde locuia o familie numeroasă, au acţionat 15 pompieri şi civili cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

Incendiul a fost lichidat în două ore şi jumătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici