O femeie a murit după o operaţie de hernie de disc. Familia acuză medicii de malpraxis

Familia unei femei de 31 de ani care a murit, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean din Timişoara, după o operaţie de hernie de disc, acuză medicii care s-au ocupat de caz de malpraxis, în timp ce reprezentanţii spitalului spun că o eventuală anchetă va începe în funcţie de rezultatul autopsiei.

1016 afișări
Imaginea articolului O femeie a murit după o operaţie de hernie de disc. Familia acuză medicii de malpraxis

O femeie a murit după o operaţie de hernie de disc. Familia acuză medicii de malpraxis (Imagine: Shutterstock)

Grigore Andronie a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că fiica sa, Ramona-Gabriela Ionescu, în vârstă de 31 de ani, s-a internat, în urmă cu două săptămâni, la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru a fi operată de hernie de disc, însă după intervenţia chirurgicală ginerele său a fost anunţat de medici că femeia nu mai poate fi salvată.

"Acum două săptămâni, într-o zi de miercuri, fata mea s-a dus la spital. Avea o hernie de disc într-o formă nu foarte gravă. A doua zi, joi, a intrat în operaţie, la ora 9.00 dimineaţa, atunci i-au făcut anestezia. Şi la ora 13.00-13.30, ginerele meu a fost anunţat de anestezist, dr. Antoniu Brânzeu, că nu mai are ce să-i facă, nu o mai pot salva. A fost un şoc, pentru că ea intrase pe picioarele ei în spital", a declarat Andronie.

El a afirmat că, după cinci zile în care a fost în moarte cerebrală, fiica sa a murit.

"Joi a intrat în moarte cerebrală, după operaţie, iar în noaptea de luni spre marţi a murit. Nu ştiu dacă a fost o alergie sau corpul ei nu a suportat anestezia, iar cei de acolo nu i-au făcut toate analizele. După ce a intrat în comă, i-au făcut un RMN şi au văzut că lichidul de la coloană a ajuns în creier, unde i-a declanşat o presiune intercraniană", a spus Andronie.

Potrivit acestuia, în timp ce fiica sa se afla în comă, familia a fost cu analizele la un spital din Viena, doctorii de acolo afirmând că medicii din Timişoara nu au făcut toate analizele necesare înainte de a-i administra anestezicul.

"Am fost la Viena, ne-au tratat ca pe oameni, nu ca ăştia, care ne tratau ca pe animale. Ne-au spus că din cauza medicului a murit. Că nu i-au făcut destule teste, iar testele pe care le-au făcut au fost superficiale", a spus Andronie.

Tatăl femeii îi mai acuză pe medicii care au participat la operaţie că au luat 200 de lei, bani pe care fiica sa îi avea în halat pentru a-i oferi acestora.

"Fiica mea avea 200 de lei în halat, pe care i-a dat la anestezist. Nu sunt supărat că i-a dat banii sau că a luat banii, dar dacă era om măcar îi dădea înapoi", a spus tatăl femeii.

El a precizat că fiica sa a lăsat în urmă doi copii, unul în vârstă de 11 ani, iar celălalt în vârstă de patru ani.

Andronie a afirmat că familia a solicitat efectuarea unei autopsii şi, în funcţie de rezultatul acesteia, va decide dacă va da în judecată spitalul.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Liana Dacilescu, a declarat că familia femeii nu a depus o plângere oficială, iar o anchetă în acest caz va începe în funcţie de rezultatul autopsiei.

"Nu avem o plângere scrisă, aşteptăm rezultatul autopsiei, care va veni în 30 de zile, şi abia apoi se va decide dacă se va începe o anchetă. Conducerea spitalului a purtat mai multe discuţii cu medicii care au participat la acest caz, anestezistul, domnul doctor Antoniu Brânzeu, declarând că anestezia s-a desfăşurat conform unor protocoale, respectându-se principiile şi protocoalele de anestezie generală, substanţele folosite sunt cele uzuale, standard, în dozele uzuale, iar monitorizarea pacientei a fost continuă şi complexă", a afirmat Dacilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici