O femeie bătută şi înjunghiată de fostul iubit spune că Poliţia nu ia măsuri deşi a făcut plângeri

O femeie de 53 de ani din Deva, care a fost bătută în repetate rânduri de fostul iubit şi înjunghiată de acesta, susţine că, deşi a făcut şapte plângeri la Poliţie împotriva agresorului, prima în urmă cu nouă luni, nu a fost luată nicio măsură, în timp ce poliţiştii spun că se fac cercetări.

191 afișări
Imaginea articolului O femeie bătută şi înjunghiată de fostul iubit spune că Poliţia nu ia măsuri deşi a făcut plângeri

O femeie bătută şi înjunghiată de fostul iubit spune că Poliţia nu ia măsuri deşi a făcut plângeri

Verginica Calborean, în vârstă de 53 de ani, din Deva, a început, în urmă cu trei ani, o relaţie cu un bărbat din satul hunedorean Căbeşti, comuna Brănişca, unde şi-a construit o casă de vacanţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi s-au mutat în casa de vacanţă a femeii şi au locuit împreună până în urmă cu nouă luni, când ea a fost bătută pentru prima dată de bărbat.

"Am fost bătută de şapte ori şi de fiecare dată am depus plângere. Prima plângere este de acum nouă luni. Îmi este teamă pentru viaţa mea. Ultima oară, în cursul zilei de luni, a spart geamul de la bucătărie cu o scară şi a urcat în casă. Am apucat să sun la 112 şi la fiul meu. A găsit un cuţit pe masa din bucătărie şi a început să spargă totul prin casă. M-a lovit cu pumnii şi pioarele şi a băgat cuţitul în mine. Cuţitul a lovit o coastă şi a ricoşat, iar el l-a scăpat pe jos. Cum eram ghemuită, am reuşit să iau cuţitul şi atunci el s-a retras", a povestit femeia.

Ea a adăugat că s-a ascuns după un stâlp al casei, însă bărbatul a început să arunce spre ea cu obiecte de mobilier, bucăţi din masa şi colţarul pe care le-a rupt, şi chiar cu televizorul.

"El a început să aducă lemnele de foc, butuci pe care abia îi putea ridica şi îi arunca spre mine. Fiul meu a ajuns înaintea Poliţiei şi atunci el a fugit. Poliţia a ajuns mai târziu, deşi şeful de post a plecat din Brănişca, de la nici patru kilometri, iar fiul meu din Deva, de la aproape 20 de kilometri", a susţinut femeia.

Ea a spus că, de fiecare dată când a depus plângere la Poliţie împotriva agresorului, i s-a promis că se vor lua măsuri, însă până acum bărbatul nu a fost nici măcar audiat.

"Şapte dosare mutate de la Poliţie la Parchet. În unul dintre dosare este şi o prietenă a mea, care era în casă când a venit el. A împins-o pe scări şi a căzut şi s-a lovit la coloană. A avut nevoie de intervenţie medicală şi are peste 100 de zile de îngrijiri medicale. În alt dosar este şi o plângere a fiului meu, pe care l-a lovit. Nu a fost audiat nici măcar o singură dată", a afirmat femeia.

Verginica Calborean a mai spus că bărbatul a dispărut de acasă, iar ea se teme pentru viaţa ei, astfel că s-a mutat la Deva.

"Poliţiştii spun că am între 10 şi 12 zile de îngrijiri pe certificatele medicale puse la dosar şi nu pot încadra faptele la tentativă de omor pentru că nu mi-a atins un organ vital. M-a înjunghiat cu cuţitul! Am avut noroc că a ricoşat cuţitul, nu a fost intenţia lui să nu mă omoare. Mi-a spus clar că o să mă omoare! După o bătaie eu nu mi-am revenit două luni. Am fost desfigurată. Sunt fotografii care dovedesc asta. Sunt poze făcute de fiul meu şi după ce a distrus casa şi a provocat pagube de peste 10.000 de lei. Cu toate astea, nicio măsură nu a fost luată. Spun că acum vor să comaseze dosarele. Dar de ce au aşteptat să fie şapte dosare nu spune nimeni", a adăugat femeia.

La rândul lor, poliţiştii susţin că toate plângerile femeii au fost înregistrate şi se fac cercetări.

"În momentul de faţă, Poliţia investighează şapte cauze penale, fiind infracţiuni de loviri sau alte violenţe, distrugere, violare de domiciliu şi ameninţare. Toate privesc aceeaşi persoană, ca urmare cauzele respective au fost trimise, cu propunerea de reunire, dar şi de confirmare a urmăririi penale, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici