O învăţătoare din Caracal aflată în greva foamei a fost adusă la Bucureşti în stare gravă

Învăţătoarea din Caracal, care se află în greva foamei de la sfârşitul lunii august din cauza diminuării salariului cu 25 la sută, a fost transferată în stare gravă de la spitalul din localitate la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Capitală, ea refuzând perfuziile şi hidratarea.

166 afișări
Imaginea articolului O învăţătoare din Caracal aflată în greva foamei a fost adusă la Bucureşti în stare gravă

O învăţătoare din Caracal aflată în greva foamei a fost adusă la Bucureşti în stare gravă (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Cristina Irina Anghel, în vârstă de 51 ani, învăţătoare la Şcoala nr. 2 din Caracal, a fost transferată, vineri seara, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet Nutriţie şi Boli metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu", întrucât starea sa de sănătate se agravase.

"A fost adusă vineri seara şi a fost internată în departamentul de complicaţii acute şi urgenţe metabolice. Este stabilă hemodinamic, dar continuă greva foamei, refuzând hrana şi hidratarea sub orice formă", spun medicii.

Potrivit managerului de la Spitalul Municipal Caracal (Olt), Alexandra Popa, învăţătoarea Cristina Anghel a fost transportată la Bucureşti pentru că necesita un set de analize care nu i se puteau face la unitatea sanitară din Caracal.

"Pacienta a fost transportată de vineri la Bucureşti pentru că necesita un set de analize pe care noi nu i le puteam face. Nu avem această posibilitate. Cu trei zile înainte de a fi transferată la Bucureşti, pacienta refuzase tratamentul şi perfuziile", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Alexandra Popa.

Cristina Anghel a fost adusă, la sfârşitul lunii septembrie, la Spitalul Municipal din Caracal, după ce i s-a făcut rău din cauză că de o lună de zile refuză hrana. În tot acest timp, învăţătoarea a fost supravegheată de cadrele medicale de la Ambulanţa Caracal.

Femeia susţinea la internarea în unitatea medicală din Caracal că îşi va continua forma de protest, până când se va renunţa la aplicarea actului normativ privind diminuările de salariu din sistemul bugetar.

Cristina Anghel a intrat în greva foamei pe 26 august, ca formă de protest împotriva diminuărilor salariale, ea informând Direcţia de Sănătate Publică Olt, Serviciul de Ambulanţă Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primăria şi unitatea de învăţământ unde predă de intenţia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici