O linie de cale ferată închisă şi 85 de trenuri anulate din cauza zăpezii

O linie de cale ferată este închisă şi 85 de trenuri de călători de pe 14 secţii de circulaţie sunt anulate din cauza vremii nefavorabile, a anunţat, luni dimineaţă, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

506 afișări
Imaginea articolului O linie de cale ferată închisă şi 85 de trenuri anulate din cauza zăpezii

O linie de cale ferată închisă şi 85 de trenuri anulate din cauza zăpezii (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit situaţiei anunţate până la ora 9.00, din cele 1.947 de trenuri de călători au fost anulate 85 care circulă pe 14 secţii. Linia de cale ferată între Urziceni şi Slobozia este în continuare închisă, liniile Bucureşti Sud - Olteniţa şi Chiajna - Jilava fiind redeschise.

De asemenea, se circulă cu restricţii pe ruta Lehliu - Constanţa, unde transportul se face cu locomotive Diesel, precum şi pe sectorul Buzău - Tecuci - Iaşi şi Ţăndărei - Feteşti.

În sud-estul ţării, în faţa trenurilor de călători sunt pluguri de zăpadă, astfel că sunt posibile întârzieri.

La sosiri sunt înregistrate întâzieri de până la 180 de minute, iar la plecările din staţii sunt întârzieri de maxim 10 minute.

Pentru curăţarea zăpezii pe liniile de cale ferată se acţionează cu 148 de mijloace de intervenţie.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe, unde până miercuri dimineaţă va ninge viscolit, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, alte 17 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, potrivit avertizării cod galben, în nordul şi centrul Moldovei, în Banat şi în zona de munte va continua să ningă, iar vântul va avea viteze de până la 30-40 de kilometri pe oră.

Codul galben a fost emis pentru judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Covasna, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi parţial pentru Sibiu, Braşov, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici