O navă spaţială va fi lansată din China şi se va îndrepta către partea îndepărtată a Lunii

  • O navă spaţială fără echipaj va fi lansată vineri din China.
  • Nava se va îndrepta către partea îndepărtată a Lunii.
  • Va fi prima misiune prin care oamenii încearcă să colecteze probe de rocă şi sol din zonă ascunsă a Lunii.
260 afișări
Imaginea articolului O navă spaţială va fi lansată din China şi se va îndrepta către partea îndepărtată a Lunii

Nava spaţială Chang'e-6 îşi propune să devină prima misiune care colectează probe de rocă şi sol din partea îndepărtată a Lunii, potrivit Sky News.

Planul este ca nava să aselenizeze în zona de nord-est a Polului Sud-Basin Aitken, cel mai vechi crater de impact din sistemul solar. Misiunea va ţine aproximativ 53 de zile şi va colecta aproximativ 2 kilograme de material

Oamenii de ştiinţă speră să găsească dovezi ale apei, deoarece acest lucru ar putea prelungi durata misiunilor de pe Lună.

China îşi propune să înfiinţeze o bază permanentă pentru oameni pe Lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici