O refugiată din Ucraina a fost operată de tumoare la sân la Spitalul de Urgenţă din Sibiu

O femeie din Ucraina, refugiată în România din cauza războiului, a fost operată de tumoare la sân la Spitalul de Urgenţă din Sibiu.

285 afișări
Imaginea articolului O refugiată din Ucraina a fost operată de tumoare la sân la Spitalul de Urgenţă din Sibiu

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, o pacientă de 37 de ani din Ucraina, refugiată în judeţul Sibiu, a fost operată de tumoare la sân în cadrul secţiei Clinice Chirurgie II. Operaţia a reuşit, au precizat cei de la spital.

„Procedura chirurgicală a decurs foarte bine, momentan pacienta se află în secţia ATI pentru câteva ore. Ulterior va rămâne sub supravegherea Comisiei Oncologie a SCJU Sibiu şi va efectua tratament de specialitate”, a declarat Dan Bratu, medicul şef al secţiei.

Femeia a fugit din regiunea Doneţk împreună cu fiul său în vârstă de 7 ani şi cu mama sa.

„Linia frontului se apropia cu repeziciune de oraşul în care trăiam şi de aceea am decis în luna martie să plecăm în regiunea Cernăuţi pentru ca apoi să hotărâm să ne refugiem în România, unde am ajuns în iunie. În Cernăuţi am fost ajutaţi de voluntari baptişti şi astfel am ajuns la Sibiu”, a povestit femeia.

Tumoarea a fost descoperită în Ucraina dar, din cauza războiului, pacienta nu a mai avut timp de tratament.

„Pacienta a fost diagnosticată imagistic în Ucraina cu o tumoră malignă dar, din cauza războiului, nu s-au mai putut urma acolo paşii necesari în tratarea acestei afecţiuni”, a explicat Dan Bratu.

Ucraineanca va face tratament la Sibiu şi va continua să locuiască într-un centru pentru refugiaţi din zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici