O sută de oameni au murit din cauza gripei porcine în România

O sută de oameni au murit din cauza gripei A/H1N1 în România şi alte aproape 6.300 s-au îmbolnăvit, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 131 de cazuri noi de infectare cu virusul gripal şi patru decese.

34 afișări
Imaginea articolului O sută de oameni au murit din cauza gripei porcine în România

O sută de oameni au murit din cauza gripei A/H1N1 în România, alte aproape 6.300 s-au îmbolnăvit (Imagine: Mediafax Foto)

Alte 131 de cazuri de gripă A /H1N1 şi patru decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 6.386, din care 100 de decese, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii (MS).

Cele mai multe cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 au fost în judeţele Botoşani (24), Cluj (13) şi în Bucureşti (11). Alte nouă cazuri au fost confirmate în judeţul Olt, opt în Bacău, câte şapte în Constanţa şi Timiş, şase în Mureş, câte cinci în Hunedoara şi Ilfov, câte patru în Buzău şi Iaşi, câte trei în Prahova, Galaţi, Dâmboviţa şi Călăraş, câte două în Argeş, Dolj, Harghita, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Tulcea, câte unul în Vaslui şi Caraş, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Rata de fatalitate în gripa cu virusul A/H1N1 a crescut, în ultimele şase săptămâni, de peste 13 ori, de la 0,1% la 1,32%, adică un român dintr-o sută moare din cauza maladiei, potrivit analizei datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii.

"Rata deceselor cauzate de gripa cu virusul A/H1N1 a depăşit-o pe cea prin gripa sezonieră. Astfel, dacă în gripa sezonieră rata de fatalitate a fost de 0,01-0,1 la sută, în gripa pandemică a ajuns la 1,32%", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel.

Până în prezent au fost vaccinate împotriva virusului pandemic peste 500.000 de persoane. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate în perioada 4-10 ianuarie, nefiind înregistrate reacţii adverse importante, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici