O tânără care a născut în urmă cu trei zile, suspectă de gripă nouă, a murit la spital

Tânăra internată în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu suspiciune de gripă A/H1N1 şi care născuse o fetiţă în urmă cu trei zile, a murit, vineri, în unitatea medicală.

19 afișări
Imaginea articolului O tânără care a născut în urmă cu trei zile, suspectă de gripă nouă, a murit la spital

O tânără care a născut în urmă cu trei zile, suspectă de gripă nouă, a murit la spital (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Constin Dina, tânăra, care avea 27 de ani, a murit în jurul orei 13.00.

"Pacienta a decedat în urma unui stop cardio-respirator, neresuscitabil", a declarat Constantin Dina.

Femeia a născut în urmă cu trei zile, iar la scurt timp după aceea a început să se simtă rău şi a fost internată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Constanţa.

"Principala suspiciune este de gripă A/H1N1, fiind prelevate probe care au fost trimise spre expertizare la Institutul Cantacuzino din Bucureşti", a spus Constantin Dina.

Trupul tineri a fost transportat la morgă pentru necropsie şi stabilirea cauzelor decesului.

Directorul DSP Constanţa a precizat că nou-născutul, o fetiţă, este internat la neonatologie şi se află într-o stare foarte bună, fără să aibă semne de îmbolnăvire.

Alte două cazuri de gripă A/H1N1 au fost confirmate în ultima săptămână la două femei din Constanţa şi Năvodari. Pacientele, în vârstă de 34 şi 61 de ani, aveau boli cronice asociate - afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, însă, după ce au primit tratamentul de specialitate, evoluţia stării de sănătate a fost favorabilă, fiind în prezent în afara oricărui pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici