O femeie gravidă, în vârstă de 19 ani, a murit la Spitalul Judeţean Călăraşi. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz

Familia unei studente de 19 ani, gravidă în nouă luni, care a murit la Spitalul Judeţean Călăraşi a sesizat Poliţia, afirmând că fata, care fusese internată în urmă cu o săptămână, a fost externată deşi analizele indicau probleme, ulterior ea ajungând din nou la spital pentru că îi era rău.

1064 afișări
Imaginea articolului O femeie gravidă, în vârstă de 19 ani, a murit la Spitalul Judeţean Călăraşi. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz

O femeie gravidă, în vârstă de 19 ani, a murit la Spitalul Judeţean Călăraşi. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Tatăl tinerei, aflată în ultima săptămână de sarcină şi care ar fi urmat să nască în jurul datei de 28 iunie, afirmă că aceasta a fost internată în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, după ce s-a simţit rău.

El a precizat că, în urmă cu trei zile, fata a fost externată, medicii consemnând pe fişa medicală că este vindecată, deşi au evidenţiat un nivel crescut al leucocitelor.

"Fata mea s-a simţit din nou rău ieri (n.r. - luni) şi am adus-o iar la spital. Ulterior, am fost anunţaţi prin telefon de fată că există complicaţii şi că va fi transferată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi la o unitate medicală din Bucureşti, însă după două ore am fost sunaţi de la spital că fata a decedat. Solicităm explicaţii conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi şi aşteptăm rezultatele necropsiei şi ne rezervăm dreptul să dăm în judecată spitalul şi să anunţăm organele în drept pentru a cerceta acest caz", a spus tatăl fetei.

Medicii legişti care au făcut necropsia au stabilit că decesul a fost provocat de o boală cu o evoluţie fulminantă.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, care a declanşat o anchetă în acest caz, susţine că fata fusese externată la cerere.

"A fost o bronhopneumonie, o pleurezie masivă stângă şi o pericardită cu lichid în cantitate abundentă. Tânăra a fost internată iniţial acum şase zile la ginecologie, cu o complicaţie a sarcinii, un fals travaliu. A stat trei zile la noi, dar a plecat la cerere pentru a susţine un examen, era studentă şi era în sesiune, iar ieri (n.r. - luni) s-a prezentat din nou la spital. Ea nu voia să se interneze, dar familia a insistat, iar analizele au arătat că starea ei era severă, era clar că nu sarcina era problema, aşa că s-a soliscitat transferul la un spital din Bucureşti care să aibă maternitate, dar şi secţie de medicină internă. Urma să fie transferată la Polizu, s-a hotărât naşterea prin cezariană, avea o sarcină de 38 de săptămâni, deci mai avea trei-patru săptămâni până la o naştere normală, dar a intrat rapid în stop cardio-respirator nereductibil. S-a început o anchetă la nivel de spital, iar primele analize urmează să fie confirmate de rezultatele de anatomie patologică ce vor fi făcute în următoarele zile. A fost o boală cu o evoluţie fulminantă şi din primele constatări se pare că tânăra nu avea şanse de salvare chiar dacă ar fi ajuns la Bucureşti", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, Victor Verinceanu.

Victor Verinceanu a precizat că găsirea unei clinici în Bucureşti unde să fie transferată tânăra a durat două ore şi jumătate.

Părinţii tinerei au sesizat Poliţia şi Parchetul pentru ca oamenii legii să înceapă o anchetă în acest caz, astfel încât să se stabilească dacă există o culpă medicală.

Tânăra era din comuna Vlad Ţepes din judeţul Călăraşi şi era studentă la o facultate de agronomie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici