O victimă din Colectiv, către Bănicioiu: „Ne-aţi lăsat să murim ca nişte câini”. Reacţia fostului ministru. VIDEO

Nicolae Bănicioiu, audiat 5 ore la Parchetul General în dosarul Colectiv, a avut un dialog cu Mihai Grecea, victimă din clubul bucureştean. Grecea l-a întrebat pe fostul ministru de ce oamenii au fost lăsaţi să moară „ca nişte câini”, iar Bănicioiu i-a spus că „statul român a făcut tot ce a putut”.

4543 afișări
Imaginea articolului O victimă din Colectiv, către Bănicioiu: „Ne-aţi lăsat să murim ca nişte câini”. Reacţia fostului ministru. VIDEO

O victimă din Colectiv, către Bănicioiu: „Ne-aţi lăsat să murim ca nişte câini”. Reacţia fostului ministru. VIDEO

„De ce ne-aţi lăsat să murim acolo ca nişte câini? Au fost banii mai importanţi, miza politică?”, l-a întrebat Mihai Grecea, victimă din Colecitv, pe fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la ieşirea de la audierile din dosarul „Colectiv”.

Redăm dialogul dintre cei doi:

Mihai Grecea: De ce ne-aţi lăsat să murim acolo ca nişte câini? Au fost banii mai importanţi, miza politică?

Nicolae Bănicioiu: Noi am spus din primul moment că asigurăm toate ce e necesar.

M.G.: Am urmărit toate materiale din media, le am...

N. B.: Ne întâlnim şi răspund la fiecare, când vreţi dumneavoastră. Am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil, credeţi-mă. Şi eu şi doctorii. Nu acuzaţi salvatorii, vorbiţi şi despre oamenii care au fost salvaţi...

M. G.: Ştiaţi ce e în spitale, aţi fost ministrul Sănătăţii!

N. B.: Am încercat să le repar (...) Noi am trimis afară toţi pacienţii...

M. G.: Când? După ziua a şaptea, a opta, când au început să moară?

N. B.: Dumneavoastră aţi fost acolo ca şi mine. Cine decidea când pleacă pacientul? Ministrul nu decide (...) Credeţi-mă că am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil! Statul român a făcut tot ceea ce a putut.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost audiat, vineri, timp de cinci ore, la Parchetul General, unde a fost citat ca martor, în dosarul Colectiv. La ieşire le-a spus jurnaiştilor prezenţi că a răspuns la toate întrebările procurorilor.

„Am răspuns la toate întrebările. (...) Credeţi-mă că şi eu şi ceilalţi am fi vrut să facem mai mult. Şi credeţi-mă că am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil (...) Nu am refuzat niciun ajutor”, a declarat fostul ministru Nicolae Bănicioiu la ieşirea de la Parchetul General.

În acelaşi dosar a fost audiat ca martor şi şeful DSU, Raed Arafat.

În 30 octombrie 2019, s-au împlinit 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici