Obsedaţi de job! Muncim cel mai mult dintre europeni şi ne odihnim cel mai puţin

Ne-am obişnuit, în general, să ne regăsim pe ultimele locuri în statisticile Uninii Europene. Se poate să fim şi pe primul loc... la numărul de ore lucrate pe săptămână sau la cele mai puţine zile de concediu pe an.

39 afișări
Imaginea articolului Obsedaţi de job! Muncim cel mai mult dintre europeni şi ne odihnim cel mai puţin

Obsedaţi de job! Muncim cel mai mult dintre europeni şi ne odihnim cel mai puţin (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unei analize Eurofound, românii au muncit, anul trecut, cel mai mult dintre europeni, în ultimul trimestru al anului depăşind chiar şi numărul legal de ore de muncă săptămânal. Iar când vine vorba de concediu, ne regăsim printre puţinele ţări în care se acordă doar 20 de zile libere pe an.

Potrivit Eurofound, la nivelul UE, românii, maltezii, luxembrughezii şi britanicii muncesc cel mai mult, adică 40 de ore pe săptămână.

Cei mai fericiţi din acest punct de vedere sunt francezii, care muncesc doar 35 de ore pe săptămână şi danezii, cu 37 de ore de muncă săptămânal.

Citeşte mai multe despre cât muncesc românii pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici