Olt: Doi bărbaţi au murit prinşi sub un mal de pământ. Pompierii i-au scos după 12 ore

Doi bărbaţi care se aflau la furat de fier vechi pe un câmp din localitatea Coteana, judeţul Olt, au murit, joi, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei, zeci de pompieri intervenind pentru scoaterea acestora, operaţiunea durând circa 12 ore.

116 afișări
Imaginea articolului Olt: Doi bărbaţi au murit prinşi sub un mal de pământ. Pompierii i-au scos după 12 ore

Olt: Doi bărbaţi au murit prinşi sub un mal de pământ. Pompierii i-au scos după 12 ore (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, cei doi bărbaţi în vârstă de 16 şi 30 de ani, alături de alte trei persoane, au plecat miercuri noapte să fure fier vechi de la o conductă magistrală folosită la irigaţii, pe un câmp din localitatea Coteana, judeţul Olt.

Cele cinci persoane au săpat până la o adâncime de aproximativ patru metri, până când au găsit fostul canal de irigaţii, apoi au început să scoată, bucată cu bucată, marginile de fier ale canalului. Când au încercat însă să desprindă capacul canalului, un mal de pământ s-a surpat peste trei dintre cei cinci bărbaţi.

Unul dintre cei trei bărbaţi prinşi sub pământ a fost scos de ceilalţi doi care rămăseseră la suprafaţă, fiind transportat la spital.

Ulterior, fratele unuia dintre cei doi bărbaţi prinşi sub pământ a anunţat Poliţia şi pompierii.

Astfel, la faţa locului au ajuns pompierii de la ISU Olt, care au început săpăturile pentru scoaterea celor doi bărbaţi de sub pământ.

"A fost o operaţiune destul de dificilă. S-a lucrat de azi-noapte (n.r.- miercuri spre joi), de la orele 2.30, cu un utilaj de săpat şi excavat. Două persoane care scoteau fier vechi au fost prinse sub un mal de pământ. Iniţial, au fost trei persoane surprinse, una a fost scoasă şi dusă la spital, iar celelalte două au rămas blocate sub pământ. Scoteau fier vechi dintr-o conductă magistrală folosită la irigaţii care a fost dezafectată în 1994 şi fiind practic la furat, malul s-a prăbuşit peste ei, au fost surprinşi", a spus colonel Marian Pică, inspector şef al ISU Olt.

La operaţiune au participat aproximativ 25 de cadre, trei ofiţeri şi 22 de subofiţeri de la Inspectoratul "Matei Basarab" al judeţului Olt, plus personal al Serviciului de voluntari Coteana.

"Bărbaţii intrau, desfăceau pereţeii canalului, care erau din fier şi cu ajutorul unui tăietor cu autogen le desfăceau, le tăiau bucăţi şi apoi le luau. În momentul în care au desfăcut bucata de fier care era practic tavanul acestui canal, s-a surpat malul peste ei. Este vorba de doi bărbaţi, unul de 30 de ani şi unul de 16 ani", a explicat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

După aproximativ 12 ore, pompierii au reuşit să scoată de sub pământ trupurile celor doi bărbaţi. Bărbaţii au fost găsiţi morţi la o distanţă de câţiva metri unul de celălalt.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru furt calificat şi pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

De asemenea, oamenii legii caută cea de-a cincea persoană care se afla la furat de fier vechi şi care a fugit imediat după incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici