Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său au fost puşi în libertate de Tribunalul Sibiu

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, reţinuţi, alături de alte cinci persoane, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani, au fost puşi în libertate de Tribunalul Sibiu, deoarece le-au expirat mandatele de reţinere, iar instanţa a amânat pronunţarea.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său au fost puşi în libertate de Tribunalul Sibiu (Imagine: Silvana Armat/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instanţa a decis amânarea pronuţării în acest caz până vineri la ora 16.00, după deliberările care au durat până vineri dimineaţa la ora 4.00.

Conform sursei citate, judecătorii Tribunalului au decis amânarea pronunţării deciziei, invocând nevoia de timp pentru prezentarea concluziilor scrise.

În aceste condiţii mandatele de reţinere emise pe 24 de ore au expirat, iar Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Năsaru au fost puşi în libertate.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, au fost reţinuţi miercuri, alături de Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Năsaru, de procurorii DIICOT Sibiu, în urma percheziţiilor care au avut loc la sediile Carpatica Asig S.A., într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au făcut miercuri 13 percheziţii la Sibiu şi Bucureşti , iar surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana şi Toncescu Angela au constituit un grup infracţional, în condiţiile în care Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară şi nu mai îndeplinea condiţiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor. Scopul grupului era săvârşirea unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Procurorii susţineau că au indicii că cei care aveau funcţii de conducere în cadrul companiei ar fi tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, "în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România".

Astfel, "aceştia, profitând de funcţiile deţinute au efectuat demersuri de natură sa tergiverseze si să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurări deţinuta şi controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel încât sa nu reiasă deficiente grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună", adăugau sursele citate.

De asemenea, procurorii susţineau că nereguli ar fi fost identificate şi la nivelul departamentului IT, fiind făcute demersuri pentru a schimba situaţia financiară a societăţii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de daună.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 6 comentarii
Taguri:
CARABULEA ,
TRIBUNAL ,
COMENTARII
  • jhon 4 mar 2016

    "lucru bine facut"... ftguramaty...

  • andreesanu 4 mar 2016

    Dupa carambol la Carabulea avem si carambol in justitie !!! Astenie de primavara !!,ite politice ,ce-i in justitia romaneasca de nimic nu mai misca ??? Vezi Gruia Stoica,Vezi Sebastian Ghita ,acum Carabulea & Co !!! A dat caldura incep sa fermenteze dosarele pe care stati cu * !!!,chiar nu va pute…

  • Judecatori corupti 4 mar 2016

    Frumos ar fi sa fuga din tara pana se pronunta domnii astia. Oricum in tara judecatoriile colcaie de judecatori corupti. Vezi cazul Sf.Gheorghe. Sa sara si mai mult DNA-ul si DIICOT-ul pe ei, altfel nu scapam de ei.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor