Omul de afaceri Nelu Iordache rămâne în arest încă 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a prelungit, vineri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele omului de afaceri Nelu Iordache, în dosarul în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad.

183 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Nelu Iordache rămâne în arest încă 30 de zile

Omul de afaceri Nelu Iordache rămâne în arest încă 30 de zile (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Bucureşti a luat vineri în discuţie cererea procurorilor anticorupţie de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul omului de afaceri Nelu Iordache.

Solicitarea a fost dezbătut în şedinţă secretă, iar după deliberări instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Nelu Iordache.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Nelu Iordache a fost arestat preventiv în 2 decembrie, în dosarul în care procurorii anticorupţie îl acuză de faptul că, în calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 25 de milioane de lei, bani încasaţi în vederea proiectării şi execuţiei lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, lucrare finanţată în proporţie de 85 la sută din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici