Operaţiunea "Atlantic Resolve" | Sute de militari americani şi tancuri, la baza Mihail Kogălniceanu

Militari, echipament şi vehicule aparţinând unităţii de luptă „Ironhorse” din SUA au început să sosească în România şi Bulgaria în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve pentru o rotaţie de nouă luni, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

802 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea "Atlantic Resolve" | Sute de militari americani şi tancuri, la baza Mihail Kogălniceanu

Operaţiunea "Atlantic Resolve" | Sute de militari americani şi tancuri, la baza Mihail Kogălniceanu

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România şi la Novo Selo, în Bulgaria.

Rotaţia brigăzii „Ironhorse” va începe în ţara noastră, urmând ca o parte din echipament şi militari să-şi continue drumul spre Bulgaria.

"Dislocare forţelor „IRONHORSE” este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securităţii în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forţele aeriene şi din forţele terestre în vederea consolidării interoperabilităţii între unităţile participante", potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici