Oprea: Armata funcţionează aproape de "avarie" din cauza bugetului insuficient alocat MApN

Armata Română funcţionează aproape "de avarie" din cauza bugetului insuficient alocat Ministerului Apărării în acest an, dar cu toate acestea se fac eforturi pentru îndeplinirea misiunilor interne şi a celor din teatrele de operaţiuni din străinătate, a declarat, luni, ministrul Gabriel Oprea.

104 afișări
Imaginea articolului Oprea: Armata funcţionează aproape de "avarie" din cauza bugetului insuficient alocat MApN

Oprea: Armata funcţionează aproape de "avarie" din cauza bugetului insuficient alocat MApN (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Avem un buget, faţă de cel de 2,30 la sută din PIB asumat când am intrat în NATO, de 1,31, cam la fel cu cel de anul trecut. În acest context, circa 75-80 la sută sunt pentru salarii şi pensii şi 20 la sută rămân pentru îndeplinirea misiunilor din ţară sau din străinătate. Este foarte greu, suntem aproape de avarie, dar căutăm să ne îndeplinim misiunile şi în ţară, şi mai ales în teatrele de operaţiuni unde Armata Română face o figură foarte bună şi este respectată", a declarat, la Cluj-Napoca, ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Acesta a precizat că Armata Română poate nu este la fel de dotată ca celelalte armate, dar cu toate acestea este "respectată în teatrele de operaţiuni".

Întrebat dacă speră la o rectificare bugetară pentru ministerul pe care îl conduce, Oprea a răspuns că nu crede că în acest an va fi majorat bugetul MApN la o viitoare rectificare bugetară.

"Nu cred că în contextul actual putem vorbi de o majorare, dar este imperios necesar să fim măcar lăsaţi cu acest buget ca să putem să ne îndeplinim misiunile", a spus Oprea.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a vizitat, luni, alături de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, de primarul Sorin Apostu şi de alte oficialităţi locale amplasamentul unui viitor cartier ANL care va fi construit lână Cluj-Napoca, pe un teren aparţinând MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici