Oprea: Să le fie ruşine politicienilor care vor să câştige voturi pe spatele militarilor. Toate pensiile sub 3.000, cu stagiul complet, au crescut

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat miercuri că în ultimele zile a asistat la un atac sistematic la adresa instituţiei militare, el acuzând "linşajul mediatic", care este opera politicienilor "ahtiaţi după procente", pentru care aceştia sunt gata să plătească orice preţ.

66 afișări
Imaginea articolului Oprea: Să le fie ruşine politicienilor care vor să câştige voturi pe spatele militarilor. Toate pensiile sub 3.000, cu stagiul complet, au crescut

Gabriel Oprea reclamă "linşajul mediatic" susţinut de politicienii "ahtiaţi după procente" (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Ministrul Apărării a spus că doreşte să le mulţumească celor 5.000 de oameni din armata română implicaţi în procesul de recalculare a pensiilor militare şi a spus că, din păcate, munca acestora este umbrită de cei care încearcă să târască armata în dispute politice.

"Am asistat în ultimele zile la un atac sistematic la adresa instituţiei militare şi chiar la adresa celor care au vorbit public în numele ei. Şi eu spun foarte clar şi răspicat: să le fie ruşine celor care-şi bat joc de munca acestor mii de oameni", a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adăugat că militarii implicaţi în procesul de recalculare nu fac decât să aplice legea şi nu sunt obligaţi să suporte injuriile unor indivizi care nu ştiu ce înseamnă armata.

"Eu sunt om politic. Prin urmare, cine vrea cu orice preţ să lanseze atacuri politice, să mă atace pe mine. Dar să-i trateze pe militari cu respectul cuvenit. (...) Îi somez pe toţi cei care vor să facă jocuri politicianiste pe seama armatei să lase această instituţie în pace şi să nu o târască în mocirla lor", a spus Oprea. El a adăugat că este evidentă miza acestei campanii care este susţinută furibund de anumite partide.

De asemenea, ministrul a acuzat "linşajul mediatic", care în opinia sa este opera celor care vor cu orice preţ să câştige voturi pe spatele militarilor.

"Mă refer la politicienii iresponsabili care mint şi manipulează doar de dragul procentelor din sondaje. Scopul lor este să-i întoarcă pe militari împotriva militarilor şi pe toţi împotriva propriei ţări. (...) Lor nu le pasă de pensii! Nici de cele militare şi nici de cele civile şi le pasă mai mult de blana ursului din pădure pe care nu ştiu cum să o mai împartă", a spus Oprea, adăugând că este vorba despre politicieni "ahtiaţi după procente" pentru care sunt gata să plătească orice preţ, inclusiv să-i înşele pe militari şi să dezinformeze opinia publică.

"Să le fie ruşine pentru ceea ce fac şi sper să primească din partea acestei ţări exact ceea ce merită", a adăugat ministrul Apărării.

"În acest moment, situaţia recalculării se prezintă astfel: un număr de 66.389, adică circa 82% din totalul beneficiarilor au depus la centrele militare formularul pentru obţinerea adeverinţelor de venit. La Direcţia financiar contabilă au sosit 52.000 de dosare. Dintre acestea au fost procesate 25.798", a mai declarat ministrul Apărării.

El a susţinut că toate pensiile pe care ministerul le-a recalculat ale celor care au stagiul complet şi au o valoare sub 3.000 de lei au crescut, iar acest lucru îl poate verifica oricine.

"Acesta a fost angajamentul meu şi al premierului. Vă rog să verificaţi pentru a demonta punct cu punct minciunile care s-au spus şi să vedeţi că ne-am ţinut de cuvânt", a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adăugat că şi din dosarele procesate pentru cariera militară incompletă cu pensii de până la 3.000 de lei aproximativ 80% au crescut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici