Oprescu a convocat, pentru joi, primarii de sectoare şi prefectul pentru măsuri privind câinii

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat că a convocat, pentru joi, la ora 12.00, o şedinţă la care a invitat primarii de sector, liderii de grup şi prefecţii Capitalei şi judeţului Ilfov pentru a stabili măsuri imediate în problema câinilor comunitari.

274 afișări
Imaginea articolului Oprescu a convocat, pentru joi, primarii de sectoare şi prefectul pentru măsuri privind câinii

prescu a convocat, pentru joi, primarii de sectoare şi prefectul pentru măsuri privind câinii (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Mâine voi organiza o şedinţă la care am convocat primarii de sector, liderii de grup din Bucureşti şi Ilfov şi prefecţii din Bucureşti şi Ilfov pentru a stabili împreună măsuri imediate pentru câinii comunitari", a declarat Oprescu.

Edilul a mai spus că a cerut şi o anchetă administrativă şi un audit pe ultimii 10 ani la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). "În 7 zile voi veni în faţa dvs. şi vă voi prezenta raportul. Nimeni nu-şi doreşte să ajungă în situaţii tragice", a mai spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".

Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici