Oprescu a reziliat contractul cu firma care se ocupa de refacerea Centrului Istoric

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că, în urmă cu trei zile, a reziliat contractul cu firma spaniolă Sedesa, care se ocupă de refacerea Centrului Istoric, societăţii rămânându-i doar patru străzi de finalizat, pentru celelalte zece urmând să fie organizată licitaţie publică.

19 afișări
Imaginea articolului Oprescu a reziliat contractul cu firma care se ocupa de refacerea Centrului Istoric

Oprescu: Am reziliat contractul cu firma Sedesa pentru refacerea Centrului Istoric

"Firmei Sedesa îi rămân de finalizat patru străzi cu care societatea s-a luptat în ultimii patru ani, pentru aceasta fiind deja alocaţi aproximativ 750.000 de euro", a spus Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, pentru restul de zece de străzi incluse în proiectul de reabilitare a Centrului Istoric vor fi organizate licitaţii publice. Pentru cele patru străzi pentru care Sedesa păstrează contractul va lucra de fapt un subantreprenor, firma Apolodor, care va finaliza aceste lucrări.

În timpul unei vizite din 23 septembrie, în Centrul Istoric al Capitalei, Oprescu spunea că reprezentanţii firmei Sedesa nu respectă termenele din contract, precizând că va veni un moment când acest contract "va deveni caduc".

Edilul şef al Capitalei preciza că în patru ani au fost refăcute doar patru străzi din cele 14 care au nevoie de reabilitare şi sunt cuprinse în proiectul de refacere a Centrului Istoric, menţionând că este nemulţumit de ritmul realizării acestor lucrări.

În 27 iulie, primarul Capitalei şi reprezentanţii Sedesa Constructions and Services Rom au semnat un act adiţional la contractul pentru reabilitarea străzilor cuprinse în Zona Pilot a Centrului Istoric din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici