Oprescu: Distrugerile în urma protestului se întind pe şase kilometri, de la Universitate la Tineretului

Primarul Sorin Oprescu a mers, duminică noapte, la finalul protestului, pe străzile din centrul Capitalei, el declarând că distrugerile se întind pe şase kilometri, de la Piaţa Universităţii la Parcul Tineretului.

1970 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Distrugerile în urma protestului se întind pe şase kilometri, de la Universitate la Tineretului

Oprescu: Distrugerile în urma protestului se întind pe şase kilometri, de la Universitate la Tineretului (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Edilul Capitalei a spus că protestatarii au ajuns la vandalizări, în Centrul Istoric fiind smulse pietre din pavaj. De asemenea, au fost smulse cabluri, fiind semnalate defecţiuni în zona Pieţei Unirii.

Sorin Oprescu a precizat că primul raport privind pagubele produse în urma protestelor îl va primi la ora 5.30.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandament de urgenţă, luni, de la 9.00, pentru a evalua pagubele în urma protestelor şi a dispune măsurile care se impun.

La comandamentul de urgenţă, care are loc la sediul municipalităţii, sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai operatorilor de salubrizare, ai Enel, ai deţinătorilor de utilităţi şi ai constructorilor de drumuri.

Sorin Oprescu a reluat apelul la calm, la înţelegere şi la comportament civic, susţinând că lucrurile pot fi rezolvate şi fără violenţă.

Şi la începutul protestului de duminică, primarul Sorin Oprescu a făcut un apel la calm, susţinând că organizatorii pot veni oricând la Primărie să ceară autorizaţie pentru acţiunile lor.

Totodată, reprezentanţii Jandarmeriei au făcut apel la calm, susţinând că violenţele înregistrate sâmbătă şi duminică în Bucureşti sunt regretabile.

Şi Transparency International România a condamnat violenţele, indiferent din ce parte au apărut în manifestările de stradă din Bucureşti şi a făcut apel la manifestanţi să se abţină de la orice acte violente, care trebuie evitate cu orice chip pentru a nu degenera.

Protestul din Piaţa Universităţii s-a încheiat duminică noapte, după aproape 12 ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici