Oprescu: Estimăm că în septembrie putem începe lucrările pentru construcţia a trei spitale

Primarul Sorin Oprescu estimează că în septembrie ar putea începe lucrările pentru construcţia a trei spitale noi, Gomoiu, Colentina şi Chirurgie buco-maxilo-facială "Dan Theodorescu", pentru 2010 bugetul alocat celor 18 unităţi sanitare preluate de municipalitate fiind de 45 de milioane de euro.

62 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Estimăm că în septembrie putem începe lucrările pentru construcţia a trei spitale

Oprescu: Estimăm că în septembrie putem începe lucrările pentru construcţia a trei spitale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Edilul şef al Capitalei a avut, joi, o întâlnire cu managerii celor 18 spitale preluate de municipalitate, la care au fost prezenţi şi şefii de secţie din aceste unităţi sanitare.

Oprescu a spus că proiectul privind investiţiile în cele 18 spitale continuă, dar că cel mai târziu în septembrie ar vrea să înceapă construcţia a trei spitale noi.

"Am vrea să accelerăm lucrările pentru construcţia Spitalului de copii Gomoiu, Spitalului Colentina şi Spitalului de Chirurgie buco-maxilo-facială «Dan Theodorescu», cel mai târziu în septembrie să deschidem şantierul pentru începerea lucrărilor", a spus primarul Capitalei.

El a precizat că are un proiect mare şi ambiţios în legătură cu dotările unităţilor sanitare preluate. "Aş dori ca, până la sfârşitul anului, să avem instalat într-unul din spitale un PET CT", a mai spus Oprescu, fără a preciza în care spital va fi montat acest aparat de înaltă performanţă.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, Marius Savu, a spus că, pe lângă construirea a trei spitale noi, Primăria Capitalei mai are un proiect privind extinderea hotelieră la Spitalul Foişor.

"Din păcate, legea parteneriatului public-privat nu este suficient de clară, de aceea lucrările pe care am vrea să le facem în cadrul spitalelor în acest sistem sunt îngreunate. Dar această lege este în atenţia autorităţilor, am înţeles a Ministerului de Finanţe, şi dacă ar fi preluată de la specialiştii din alte ţări, am putea demara proiectul în acest sistem. Ne gândim, pentru construcţia acestor spitale şi pentru proiectele pe care vrem să le facem, la mai multe alternative. Prima este parteneriatul public-privat, a doua ar fi un împrumut de la Banca Mondială, iar în cazul în care niciuna nu va ieşi, cu certitudine în septembrie vom începe lucrările din banii de la bugetul local", a declarat Marius Savu.

Construirea Spitalului Gomoiu presupune un buget de aproximativ 50 de milioane de euro. În cazul în care vor fi primite fonduri de la Banca Mondială, unitatea sanitară va fi gata în doi ani, dacă se va face din bugetul municipalităţii, atunci va dura cinci ani, a precizat Savu.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale a mai spus că în Capitală este nevoie de un al treilea spital de pediatrie, întrucât celelalte două sunt deja supraaglomerate.

Primăria Capitalei administrează, de la sfârşitul lunii aprilie 2009, 18 spitale, acestea fiind transferate de la Ministerul Sănătăţii în baza unei decizii a Guvernului din noiembrie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici