Opriţa: Militarul internat la Spitalul Floreasca după prăbuşirea elicopterului a fost operat, prognosticul rămâne rezervat

Militarul internat la Spitalul Floreasca după ce a fost rănit în urma prăbuşirii unui elicopter în judeţul Bacău a fost operat, starea lui este stabilă, dar pot să apară oricând complicaţii, astfel că prognosticul rămâne rezervat, a declarat, vineri, medicul Bogdan Opriţa.

486 afișări
Imaginea articolului Opriţa: Militarul internat la Spitalul Floreasca după prăbuşirea elicopterului a fost operat, prognosticul rămâne rezervat

Opriţa: Militarul internat la Spitalul Floreasca după prăbuşirea elicopterului a fost operat, prognosticul rămâne rezervat (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Căpitanul Cătălin Balmuş, unul dintre cei doi piloţi aflaţi în elicopterul care s-a prăbuşit joi după-amiază, în localitatea Bereşti-Bistriţa din judeţul Bacău, a fost adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, iar locotenent-comandorul Petru Pricop, celălalt pilot, şi caporalul Doru Nănescu, paramedic, au fost internaţi la Spitalul Militar.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa, a spus că militarul a fost operat joi noapte, respectiv i-a fost montat un tub de drenaj în cavitatea toracică pentru să se acumulase lichid şi sânge şi i-au fost suturate plăgile produse prin arsuri.

Opriţa a mai spus că starea de sănătate a militarului este stabilă, evoluţia plăgilor şi a arsurilor este favorabilă, dar prognosticul rămâne rezervat, pentru că oricând pot să apară complicaţii.

Medicul Bogdan Opriţa a mai spus militarul a fost evaluat vineri dimineaţă de o echipă complexă, din care face parte şi profesorul Ioan Lascăr.

Ceilalţi doi militari răniţi care se află la Spitalul Militar au suferit arsuri în urma accidentului.

Doi militari au murit, iar alţi trei au fost răniţi după ce un elicopter militar s-a prăbuşit, joi după-amiază, în localitatea Bereşti-Bistriţa din judeţul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

Elicopterul, Puma SOCAT aparţinând Forţelor Aeriene Române, s-a părbuşit în timpul executării unui zbor în formaţie. La bordul avionului se aflau cinci militari de la Flotila 95 de aviaţie militară Bacău, doi dintre aceştia pierzându-şi viaţa.

Potrivit MApN, cei doi militari care şi-au pierdut viaţa sunt maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, care era mecanic de bord, şi plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, care era căsătorit şi avea un copil.

MApN a anunţat că o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene va cerceta împrejurările în care a avut loc accidentul. De asemenea, din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului.

O echipă de specialişti din Institutul Naţional de Criminalistică acordă sprijin de specialitate în acest caz, potrivit Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici