Opt cetăţeni bulgari au fost răniţi într-un accident pe DN 1, în judeţul Sibiu. Doi sunt în stare gravă

Opt cetăţeni din Bulgaria, care plecau la muncă în Germania, au fost răniţi, marţi dimineaţă, într-un accident pe drumul naţional 1, în judeţul Sibiu, după ce microbuzul în care se aflau a derapat din cauza vitezei şi a ieşit în afara părţii carosabile.

212 afișări
Imaginea articolului Opt cetăţeni bulgari au fost răniţi într-un accident pe DN 1, în judeţul Sibiu. Doi sunt în stare gravă

Opt cetăţeni bulgari au fost răniţi într-un accident pe DN 1 , în judeţul Sibiu (Imagine: Shutterstock)

Doi dintre cei opt cetăţeni bulgari răniţi, marţi dimineaţă, într-un accident produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, sunt în stare mai gravă, iar unul dintre aceştia va fi transferat la un spital din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Sibiu, în urma accidentului produs pe DN 1, la ieşirea din localitatea sibiană Sălişte, opt persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 59 de ani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe.

"Aceştia au fost preluaţi de personalul medical specializat, în vederea acordării îngrijirilor medicale de urgenţă. După primele investigaţii s-a constatat că doi dintre aceştia au o stare mai gravă", a declarat corespondentului MEDIAFAX Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Potrivit acestuia, este vorba despre un bărbat de 48 de ani şi de o femeie de 52 de ani.

"Bărbatul a suferit fractură de vertebră cervicală, cu secţiune de măduvă şi va fi transferat la un spital din la Cluj. Femeia a suferit o fractură la torace şi traumatism toracic. Femeia se află în continuare în investigaţii. Ea va fi internată fie în secţia ortopedie, fie la chirurgie", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Potrivit lui Todăriţă, celelalte şase persoane rănite în urma accidentului au suferit contuzii, traumatisme şi excoriaţii care "la prima vedere" nu necesită internare. Investigaţiile medicale continuă însă şi pentru aceştia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Anca Bloanca, un microbuz cu cetăţeni bulgari a fost implicat, marţi dimineaţă, într-un accident rutier produs pe drumul naţional 1, la ieşirea din localitatea sibiană Sălişte.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, locotenentul Silviu Albişor, a anunţat că în accident au fost rănite opt persoane care au fost transportate la spital.

"Microbuzul s-a răsturnat în şanţ, iar opt persoane au fost rănite. Acestea sunt conştiente, dar au suferit traumatisme şi escoriaţii, fiind transportate la spital”, a declarat Silviu Albişor.

Poliţiştii prezenţi la faţa locului au stabilit că cei opt bulgari, printre care se află şi o minoră, au plecat din Bulgaria cu intenţia să ajungă la muncă în Germania.

La ieşirea din localitatea sibiană Sălişte, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, maşina a derapat şi a ieşit în afara părţii carosabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici