Oraşul Sibiu este în top 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene

Oraşul Sibiu a fost inclus în top 5 al celor mai bune destinaţii europene, după o competiţie desfăşurată desfăşurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021, de Asociaţia European Best Destinations.

2040 afișări
Imaginea articolului Oraşul Sibiu este în top 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene

Sursa foto: profimedia

Asociaţia European Best Destinations a transmis, miercuri seara, rezultatele competiţiei celor mai bune destinaţii turistice europene, care plasează oraşul Sibiu în topul primelor cinci destinaţii turistice din Europa.

Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations a transmis, vineri, o scrisoare în care a felicitat Sibiul pentru clasarea sa.

„Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaştere salută eforturile lor, spiritul de iniţiativă, căldura cu care primesc oaspeţii. (…) De câţiva ani buni deja Sibiul a reuşit să se ridice între oraşele care contează în Europa. Oraşul dumneavoastră s-a plasat fără doar şi poate între destinaţiile turistice de neratat, în rândul oraşul inovative, între oraşele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural şi gastronomic, dar şi în ceea ce priveşte peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înţelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinaţie, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”, a spus Lejeune în scrisoare.

Astfel, Sibiul va purta titlul de European Best Destination şi în anul 2021, alături de oraşe turistice recunoscute din Europa, între care Roma, Florenţa, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor.

„Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene, obţinând 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, oraşul obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a oraşului pe plan internaţional. (...)Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit într-un Sibiu european ca infrastructură şi mobilitate, mai smart şi mai verde”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiu.

Edilul le-a mulţumit celor care au votat pentru Sibiu şi spune că oraşul este pregătit să primească din nou turişti imediat ce situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici