Orban, către liderii de sindicat, în condiţiile în care premierul Cîţu vrea să le taie cotizaţiile automate: „Vă felicit. Puteţi conta pe o deschidere permanentă la dialog”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a felicitat pe liderii BNS şi i-a asigurat de deschidere la dialog, în condiţiile în care Florin Cîţu spunea că liderii de sindicat sunt „aceiaşi de 30 de ani” şi că vrea eliminarea cotizării automate lunar la sindicat.

1978 afișări
Imaginea articolului Orban, către liderii de sindicat, în condiţiile în care premierul Cîţu vrea să le taie cotizaţiile automate: „Vă felicit. Puteţi conta pe o deschidere permanentă la dialog”

Orban, către liderii de sindicat, în condiţiile în care premierul Cîţu vrea să le taie cotizaţiile automate: „Vă felicit. Puteţi conta pe o deschidere permanentă la dialog”

„Vă felicit pentru cei 30 de ani de activitate. Vă asigur, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori, de toată deschiderea pentru dialog”, a spus Ludovic Orban într-o intervenţie avută în cadrul congresului Blocului Naţional Sindical.

Liderul PNL a trecut în revistă măsurile guvernamentale luate anul trecut.

„Puteţi conta pe o deschidere permanentă la dialog, la comunicare. Să căutăm împreună cele mai bune soluţii pentru a permite România să meargă cât mai repede înainte”, a spus fostul premier liberal. 

La rândul său, preşedintele BNS, Dumitru Costin, l-a criticat pe premierul Florin Cîţu pentru declaraţiile din ultima perioadă.

„E prima oară în 30 de ani când un lider politic a transformat întreaga structură sindicală într-o adunătură de hoţi”, a spus Costin, care i-a cerut lui Orban să discute subiectul cu Florin Cîţu.

Florin Cîţu a declarat pentru G4Media că Guvernul pregăteşte în următoarele săptămâni o ordonanţă de urgenţă prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaţilor de la stat care s-au înscris într-o organizaţie sindicală.

Tot recent, el ridica problema liderilor de sindicat, „aceiaşi de 30 de ani”.

„Ar trebui să ne gândim ca societate - cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceeaşi de 30 de ani de zile? Acolo chiar nu se întâmplă nimic. Ar trebui să ne gândim cum se funcţionează lucrurile şi poate în acest dialog social ne întrebăm cum ajung acolo”, spunea premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
sindicalişti,
bns

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici