OUG pentru contracararea creşterii preţurilor la materialele de construcţii

Executivul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru a contracara creşterea preţurilor la materialele de construcţii, spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la o întâlnire cu primarii oraşelor din România.

4554 afișări
Imaginea articolului OUG pentru contracararea creşterii preţurilor la materialele de construcţii

OUG pentru contracararea creşterii preţurilor la materialele de construcţii

„Ştim cu toţii că multe dintre proiectele dumneavoastră de dezvoltare sunt blocate din cauza exploziei preţurilor la materialele de construcţii. De aceea, vom veni urgent cu un act normativ prin care toate contractele de investiţii de la nivel local – fie ele finanţate prin PNDL 1 sau PNDL 2, dar şi cele din fonduri europene, să fie actualizate cu noile preţuri la materialele de construcţii. Vreau ca toate investiţiile aflate în derulare să fie finalizate rapid”, a spus Marcel Ciolacu la o şedinţă a Asociaţiei Oraşelor din România.

El a precizat că sunt lucrări de peste 40 de miliarde de lei – şcoli, spitale, drumuri: „le vom debloca şi finaliza împreună! Acesta este obiectivul nostru comun”.

De asemenea, Ciolacu afirmă că PNRR-ul trebuie să fie descentralizat.

„Ne-am bătut şi am obţinut acordul Comisiei Europene pentru ca Agenţiile de Dezvoltare Regională să fie implicate în mecanismele de decizie şi cheltuire a banilor europeni. Era o chestiune de bun-simţ. Primarii ştiu mai bine să urmărească un proiect local şi au şi interesul să o facă, decât cineva dintr-un minister de la Bucureşti. Pe de altă parte, s-au pus la dispoziţie peste 63 de miliarde de lei pentru investiţii, bani de la bugetul de stat pentru programul <Anghel Saligny>. PSD a insistat şi a reuşit să fie cuprinse şi proiectele de gaze şi drumuri. Sunt peste 13 miliarde de lei în plus pentru aceste două obiective majore”, a adăugat liderul PSD.

Totodată, social-democratul a vorbit şi despre pachetul „Sptrijin pentru România”.

„Pachetul <Sprijin pentru România> este răspunsul corect pe care îl putem oferi în faţa creşterii preţurilor. Acest pachet se adaugă celor 3.4% din PIB deja cheltuiţi de guvern în sprijinul oamenilor şi economiei. Noul pachet de măsuri va proteja nivelul de trai al românilor. Trebuie să deblocăm investiţiile pentru a ajuta economia să funcţioneze”, conchide Ciolacu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
oug,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici