Pâine făcută după reţete din comunism, din nou pe piaţă. Ce ingrediente va avea

Brutarii vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care "franzela Bucureşti", lungă de 65 de centimetri, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi, a declarat pentru MEDIAFAX Aurel Popescu de la Rompan.

Pâine făcută după reţete din comunism, din nou pe piaţă. Ce ingrediente va avea (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori", a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine.

Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.

Aurel Popescu afirmă că reţetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înclocuit cu apa, sau untul cu margarina.

"Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr", a afirmat oficialul patronatului.

Piaţa de morărit şi panificaţie este de aproximativ 1 miliard de euro anual.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 24 comentarii
Taguri:
PÂINE ,
REŢETE ,
COMUNISM
COMENTARII
  • Elena 22 oct 2014

    daca va laudati ca puneti lapte in loc de apa si unt in loc de margarina atunci e cazul sa etichetati painea respectiva deoarece painea nu va mai putea fi folosita de persoanele care postesc sau faceti special lucrul acesta asa incat omul sa creada ca mananca painea traditionala - fara lapte, unt si…

  • doarEu 22 oct 2014

    @Cris: si mananci doar paine?!?!?! dupa cum gandesti, pun pariu ca esti femeie. ma insel?

  • dan 22 oct 2014

    Nu exista mai speciala

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
VESTE INCREDIBILĂ pentru Giovani Becali. Avocatul său a făcut ANUNŢUL: ''Este EXTREM de...''