Pământul nu ar fi singurul care găzduieşte viaţă. O altă planetă, descoperită de cercetători, ar putea face acelaşi lucru

  • O echipă de cercetători au descoperit o nouă planetă care ar putea susţine viaţa umană şi care s-ar afla relativ aproape de Pământ.
  • Planeta, numită Gliese 12b, are aproximativ aceeaşi mărime ca şi Venus.
1977 afișări
Imaginea articolului Pământul nu ar fi singurul care găzduieşte viaţă. O altă planetă, descoperită de cercetători, ar putea face acelaşi lucru

Sursa foto: NASA

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Warwick, care au făcut parte dintr-o echipă internaţională de cercetare, au descoperit o planetă, în apropiere de Pământ, care ar putea fi capabilă să găzduiască viaţa umană, notează BBC.

Lucrând împreună cu NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, aceştia au declarat că temperatura de pe planeta Gliese 12b este de aproximativ 42 de grade, iar acest lucru ar semnifica faptul că ar putea fi locuibilă de către oameni. De fapt, este una dintre puţinele planete cunoscute pe care oamenii ar putea teoretic supravieţui.

Planeta descoperită este de culoare roşie, rece, situată în constelaţia Peşti şi primeşte de 1,6 ori mai multă energie de la steaua sa decât primeşte Pământul de la Soare, a precizat universitatea.

,,Ar fi inconfortabil pentru un om, dar modul în care definim «locuibilitatea» este că la suprafaţa planetei ar putea exista apă lichidă, ceea ce în acest caz ar putea fi", spune Larissa Palethorpe de la Universitatea din Edinburgh, una dintre membrii echipei care a făcut această descoperire.

Ea şi echipa implicată în această cercetare au folosit satelitul Transiting Exoplanet Survey Satellite al NASA, cunoscut sub numele de TESS, pentru a observa planeta care orbitează în jurul stelei sale. A fost nevoie de mai puţin de un an pentru a-i calcula dimensiunea, temperatura şi modul în care se mişcă.

,,Planete precum Gliese 12b sunt puţine şi îndepărtate între ele, aşa că faptul că putem examina una atât de îndeaproape şi să aflăm despre atmosfera şi temperatura ei este foarte rar", a declarat aceasta, potrivit Sky News.

Următorul pas este ca echipa să examineze atmosfera planetei şi să afle dacă aceasta este similară cu cea a Pământului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici