Panică la Craiova. Un bărbat a intrat cu maşina prin uşile spitalului de Urgenţă/ Explicaţia neconvingătoare oferită de şofer/ Medic: Un voluntar a fost luat pe capotă | FOTO

Un şofer în vârstă de 39 de ani, din judeţul Caraş Severin, a intrat cu maşina, sâmbătă noaptea, în interiorul Urgenţei Spitalului din Craiova. Deocamdată nu se ştie dacă gestul bărbatului a fost sau nu intenţionat. Nu s-au întregistrat victime dintre pacienţii spitalului.

16301 afișări
Imaginea articolului Panică la Craiova. Un bărbat a intrat cu maşina prin uşile spitalului de Urgenţă/ Explicaţia neconvingătoare oferită de şofer/ Medic: Un voluntar a fost luat pe capotă | FOTO

Panică la Craiova. Un bărbat a intrat cu maşina prin uşile spitalului de Urgenţă/ Explicaţia neconvingătoare oferită de şofer | FOTO

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, şoferul maşinii este singurul rănit.

„Un bărbat de 39 de ani, din Moldova Nouă, judeţul Caraş Severin ar fi intrat cu un autoturism în uşile de acces ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Poliţiştii sunt la faţa locului şi fac cercetări pentru a stabili cauza producerii incidentului”, spun reprezentanţii Poliţiei Dolj.

Mai mulţi pacienţi erau în interiorul Urgenţei, însă nu au fost răniţi. Medicii spun că au avut noroc că nu era nimeni în faţa uşilor, pentru că s-ar fi întâmplat o tragedie.

Primele date medicale arată că şoferul este rănit, dar nu este în stare gravă.

Şoferul susţine că a încurcat pedalele

Şoferul care a intrat cu maşina în UPU Craiova, oprindu-se în zona Triajului, le-a spus oamenilor legii că ar fi încurcat pedalele. Poliţiştii au stabilit că bărbatul era băut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii doljeni au stabilit că şoferul care a intrat cu maşina în UPU era băut, chiar dacă el susţine că ar fi încurcat pedalele.

„Conducătorul auto avea o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Susţine că ar fi încurcat pedalele. Poliţiştii desfăşoară cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, a transmis Poliţia Dolj.

Nu este exclus nici ca bărbatul să îşi fi premeditat faptul, deoarece, anterior accidentului, acesta a fost la UPU împreună cu iubita sa şi fiul acesteia, şi s-ar fi enervat pentru că au aşteptat prea mult până să fie văzuţi de medic, susţin surse medicale.

Urmează ca bărbatului să i se recolteze probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Medic: Se putea întâmpla o tragedie. Un voluntar, luat pe capotă

Medicul Cristina Geormăneanu a povestit, pentru MEDIAFAX, clipele de panică din momentul în care bărbatul din Caraş-Severin a intrat cu maşina pe uşile UPU Craiova, a luat un voluntar pe capotă şi a rănit o asistentă. Cu toţii cred că gestul a fost intenţionat.

Medicul Cristina Geormăneanu, care era de gardă în UPU când şoferul a intrat cu maşina pe uşile spitalului, spune că în momentul în care bărbatul a intrat în Urgenţă, a fost luat pe capotă un voluntar şi a fost rănită uşor o asistentă.

„Nu au fost victime din rândul pacienţilor şi aparţinătorilor care se aflau în sala de aşteptare din UPU. A fost însă împins un voluntar, luat pe capotă, dar nu a suferit leziuni. Una dintre asistente a suferit o contuzie la mâna dreaptă. Dar toată luma a suferit o traumă emoţională. Se aflau mulţi oameni în UPU, aparţinători şi pacienţi, în momentul în care maşina a pătruns prin uşile din UPU. Din fericire, zgomotul produs la impactul cu uşile a atras atenţia celor prezenţi care, în fracţiune de secundă, au reuşit să se ferească. Cei mai expuşi au fost registratorii şi asistenţii care se aflau imediat în zona triajului”, a spus Cristina Geormîneanu, care este şi purtător de cuvânt al Spitalului.

Bărbatul care a provocat accidentul le-a spus medicilor că înainte de a se urca la volan a băut un litru şi jumătate de bere.

„Acest bărbat a rămas blocat în maşină după impact. A fost extras până la sosirea echipajului de descarcerare de către medici şi asistenţi aflaţi în UPU. A fost evaluat medical, examinat clinic, investigat imagistic, era stabil, acuza dureri la membrul inferior drept. În urma investigaţiilor s-a pus diagnosticul de policontuzie prin accident cu impact frontal, cu contuzie la coloană cervicală si contuzie forte genunchi drept. El le-a declarat medicilor că a consumat 1,5 litri de bere înainte să urce la volanul maşinii”, a spus medicul craiovean.

De asemenea, şoferul le-a mai spus medicilor că era supărat pentru că venise la UPU cu un copil şi acesta aştepta de mult timp să fie văzut de echipa din Urgenţe.

„Nu putem spune dacă există relaţie de rudenie între minorul în vârstă de 17 ani, cu care afirmă că s-a prezentat. Cert este că minorul nu era în acel moment în UPU. A spus că a încurcat pedalele, dar noi considerăm că a fost gest intenţionat. Tot ce s-a văzut nu poate fi pus pe seama unei acţiuni întâplătoare. A intrat cu toată forţa în UPU, cu capota ridicată”, a mai spus Geormăneanu.

După incidentul din UPU Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova vor acţiona în judecată firma de pază, considerând că incidentul ar fi putut fi evitat dacă echipa de pază ar fi aplicat toate protocoalele.

„Se încearcă restabilirea funcţionalităţii UPU. Ariile de lucru nu au fost afectate. Uşile vor fi înlocuite. Acum e montată o prelată şi se desfăşoară acţiuni pentru restabilirea funcţionalităţii UPU. Conducerea spitalului este total nemulţumită de serviciile de pază care au demonstrat că sunt ineficiente. Ei nu au acţionat conform protocoalelor, punând în pericol siguranţa pacienţilor şi întregului personal medical. Spitalul va acţiona în judecată firma de pază, pentru că acel individ a intrat pe poartă având un comportament agresiv încă de la intrarea în curtea spitalului”, a mai spus reprezentantul Spitalului de Urgenţă Craiova.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici