Parcarea subterană de la Universitatea Bucureşti, evitată de şoferii din Capitală

„Arătaţi-mi un semn care interzice parcarea şi eu nu mai parchez.. Oricum stau două minute, pentru că am treabă la restaurant şi apoi plec, nu stau toată ziua”, explică grăbit unul dintre şoferii care tocmai a parcat pe strada Toma Caragiu, situată în vecinătatea parcării subterane de la Universitate.

1682 afișări
Imaginea articolului Parcarea subterană de la Universitatea Bucureşti, evitată de şoferii din Capitală

Parcarea subterană de la Universitatea Bucureşti, evitată de şoferii din Capitală (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În urmă cu trei săptămâni când a inaugurat această parcare, primarul Sorin Oprescu spunea că trei dintre străzile dimprejurul parcării vor avea staţionarea interzisă. Este vorba de Academiei, Ion Ghica şi Toma Caragiu. 

După cum declara edilul bucureştean, parcarea de la Universitate ar trebui să elibereze străduţele de maşinile lăsate aiurea.

La faţa locului, însă, situaţia este cu totul alta. Pe toate cele trei străzi sunt parcate autoturisme exact ca înainte. Şoferii se scuză că nu sunt indicatoare cu oprirea interzisă. Cu toate acestea, doar strada Toma Caragiu, din apropierea Bisericii Ruse, nu are indicatoare de staţionare interzisă.

În schimb, pe strada perpendiculară cu aceasta, Ion Ghica, sunt mai multe indicatoare care arată că nu ai voie să staţionezi. Singura porţiune din strada Ghica fără maşini este în faţa Băncii Naţionale.

Strada Academiei, pe care se află o altă intrare a parcării subterane de la Universitate, are indicatoare, dar, cu toate acestea, şoferii nu se feresc să-şi lase maşinile aici. 

Managerul parcării susţine că, în mod normal, accesul pe străzile din apropiere ar fi trebuit oprit, dar de acest lucru ar trebui să se ocupe primăria. „Cel mai mult parcarea este folosită de comercianţii din zonă. Pe durata zilei, angajaţii firmelor îşi lasă maşinile aici. 5% din parcări sunt ale turiştilor. În condiţiile în care a fost gratuită până astăzi am avut în medie 1.000 de maşini pe zi. Au fost şi zile în care au fost 1.300 sau 1.800 de maşini pe zi”, a spus Mihai Antol, managerul parcării de la Universitate. 

Citeşte articolul integral despre cum evită şoferii bucureşteni parcarea subterană de la Universitate pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici