Parisul va interzice plasticul de unică folosinţă la Jocurile Olimpice din 2024

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat vineri că oraşul intenţionează să interzică plasticul de unică folosinţă atunci când va organiza Jocurile Olimpice din 2024, ca parte a eforturilor de a aborda criza globală a poluării cu plastic.

212 afișări
Imaginea articolului Parisul va interzice plasticul de unică folosinţă la Jocurile Olimpice din 2024

"Am decis să facem din Jocurile Olimpice primul mare eveniment major fără plastic de unică folosinţă", a declarat Hidalgo într-o conferinţă de presă la o sesiune a Forumului internaţional al primarilor împotriva poluării cu plastic.

Vizitatorii la locurile temporare de desfăşurare a competiţiilor olimpice din capitala franceză vor fi admişi doar fără sticle de plastic.

Coca-Cola, gigantul american al băuturilor şi sponsorul desemnat al Jocurilor Olimpice de la Paris, îşi va distribui produsele în reipiente din materiale reutilizabile şi în peste 200 de dozatoare de băuturi răcoritoare, care vor fi redistribuite după jocuri.

De asemenea, pahare reutilizabile vor fi folosite pentru băuturi răcoritoare în timpul maratonului olimpic.

"(Deşeurile) din plastic rămân o problemă majoră la nivel mondial: în fiecare an, 14.000 de mamifere şi 1,4 milioane de păsări marine sunt ucise din cauza ingestiei de deşeuri din plastic", a declarat biroul lui Hidalgo într-o declaraţie prin care a anunţat interzicerea plasticului de unică folosinţă la Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au declarat că doresc să reducă la jumătate amprenta de carbon în comparaţie cu precedentele Jocuri de vară de la Rio, în 2016, şi Londra, în 2012. Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul trecut s-au desfăşurat cu uşile închise din cauza pandemiei COVID.

Programul de mediu al ONU a publicat la 16 mai un raport în care se spune că ţările ar putea reduce poluarea cu plastic cu 80% până în 2040, folosind tehnologiile existente şi făcând schimbări politice majore.

UNEP a publicat analiza sa privind opţiunile de politică pentru a aborda criza cu două săptămâni înainte ca ţările să se reunească la Paris pentru a lansa o a doua rundă de negocieri în vederea elaborării unui tratat global destinat eliminării deşeurilor de plastic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici