Patronul care a montat primul gazon pe Arena Naţională vrea să îl dea în judecată pe Dumitru Dragomir pentru afirmaţii defăimătoare

Adrian Oprişan, patronal societăţii Gama Verde, care a montat gazonul pe Arena Naţională, a anunţat că intenţionează să îl dea în judecată pe preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fiindcă nu a retractat sau dezminţit afirmaţiile "defăimătoare" la adresa sa şi a firmei sale.

169 afișări
Imaginea articolului Patronul care a montat primul gazon pe Arena Naţională vrea să îl dea în judecată pe Dumitru Dragomir pentru afirmaţii defăimătoare

Patronul care a montat primul gazon pe Arena Naţională vrea să îl dea în judecată pe Dumitru Dragomir pentru afirmaţii defăimătoare (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Adrian Oprişan spune că a trimis o notificare preşedintelui LPF în care îi cerea ca în termen de trei zile să facă publică dezminţirea, el adăugând că Dumitru Dragomir nu a respectat termenul din notificare, motiv pentru care îl va da în judecată.

"Deoarece preşedintele LPF Dumitru Dragomir nu a făcut dezminţirea în termenul stabilit, îl voi da în judecată şi îi voi cere daune morale şi materiale importante, deoarece mi-au creat un imens prejudiciu de imagine, mie şi societăţii Gama Verde la care sunt administrator, fără a avea documente care să susţină că cele afirmate de el sunt şi reale", a declarat Adrian Oprişan.

Notificarea societăţii Gama Verde SRL a fost înregistrată la sediul LPF prin intermediul avocatului lui Adrian Oprişan.

În notificare se arată că în perioada 13 - 14 septembrie 2011 Dumitru Dragomir a făcut mai multe afirmaţii "defăimătoare" care au fost preluate de mass-media şi în care se afirma, printre altele, că pe Arena Naţională "au fost puse brazde uscate şi apoi s-a dat cu vopsea verde", iar "Primăria şi FRF au fost păcălite".

"Având în vedere că declaraţiile de mai sus sunt simple aprecieri care nu au suport real, au fost făcute publice cu vădită rea-credinţă de domnia voastră şi sunt de natură să aducă grave prejudicii de imagine societăţii subscrise, având în vedere că declaraţiile de presă anterior citate sunt contrazise cu evidenţă de documentele anexate prezentului înscris cât şi de întreaga documentaţie de execuţie a lucrărilor de construire şi amenajare a suprafeţei de joc din cadrul stadionului Naţional Arena, vă rugăm să aveţi amabilitatea ca în termen de trei zile de la data primirii prezentului document să retractaţi/dezminţiţi public afirmaţiile mai sus amintite, prin intermediul instituţiilor de presă abilitate, cu precădere aceleaşi care au preluat şi publicat declaraţiile defăimătoare", se arată în notificarea trimisă de Adrian Oprişan preşedintelui LPF.

Documentul arată şi care trebuie să fie conţinutul obligatoriu al dezminţirii, şi anume: că societatea Gama Verde SRL "nu a pus gazon uscat pe Arena Naţională, gazonul nu a fost vopsit şi nu ştiţi dacă firma Gama Verde este vinovată pentru starea gazonului de pe Arena Naţională. Că vă cereţi scuze pentru afirmaţiile neadevărate făcute atât referitor la societatea Gama Verde SRL, cât şi în ce îl priveşte pe proprietarul acesteia dl Adrian Oprişan, referitor la gazonul Arenei Naţionale".

"Vă rugăm deopotrivă să luaţi act că, deşi nu dorim să iniţiem proceduri contencioase pentru înlăturarea efectelor negative ale declaraţiilor dumnevoastră de presă făcute publice, în situaţia în care veţi aprecia că nu este necesar să daţi curs prezentei solicitări, vom fi puşi în situaţia de a ne realiza drepturile încălcate pe cale judecătorească, cu toate consecinţele legale care decurg din aceasta", se arată în finalul notificării.

În 13 septembrie, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, afirma că brazdele care au fost montate pe Arena Naţională erau uscate, iar apoi acestea au fost vopsite cu o culoare verde, acesta considerând că atât Primăria Municipiului Bucureşti, cât şi FRF au fost păcălite de firma care a montat suprafaţa de joc.

"Ştiam asta (n.r. - că va fi înlocuit), el a fost pus uscat. Au pus brazde uscate şi apoi au dat cu vopsea verde. Problema e alta: Primăria şi cu FRF au fost păcălite. De la Argentina până la Franţa a fost aproape o lună, iar gazonul se putea schimba de patru ori. A fost o escrocherie, iar Primăria trebuie să ceară daune interese. Gigi Becali nu putea să pună gazon, pentru că nu are act de proprietate. Primăria şi FRF n-au garantat niciunui club că va putea juca în această toamnă pe noul stadion, ci doar că acesta va fi gata", a spus Dragomir.

Adrian Oprişan, patronul firmei Gama Verde, afirma că arhitectura Naţional Arena nu permite ventilaţia şi iluminatul propice creşterii plantelor, astfel că, cel mai probabil, pentru a revitaliza gazonul şi pentru a-l păstra şi folosi într-un ritm normal beneficiarul va trebui să mai cheltuie 900.000 de euro pe un sistem complex.

Firma Gama Verde a pus iniţial gazonul pe Naţional Arena, gazon care a cedat după prima jumătate de oră a meciului România-Franţa, desfăşurat în prima săptămână a lunii septembrie.

Într-o declaraţie acordată la vremea respectivă agenţiei MEDIAFAX, omul de afaceri vrâncean, care deţine mai multe firme specializate în aplicarea de gazon pe terenuri de sport, a precizat că principala problemă a Naţional Arena "a fost, este şi va fi" microclimatul de la nivelul solului.

Raportul remis UEFA cu privire la starea gazonului Arenei Naţionale estimează că peluza stadionului din Bucureşti va avea nevoie de o reînnoire majoră în primăvară şi recomandă ca terenul să nu găzduiască meciuri cu 10-12 săptămâni înaintea disputării finalei Ligii Europa, programată la 9 mai 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici