Patru bărbaţi suspectaţi că au deturnat mai multe camioane cu marfă, trimişi în judecată

Patru bărbaţi suspectaţi că au deturnat mai multe camioane, din care au furat marfă în valoare de aproximativ 145.000 de euro, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

296 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi suspectaţi că au deturnat mai multe camioane cu marfă, trimişi în judecată

Patru bărbaţi suspectaţi că au deturnat mai multe camioane cu marfă, trimişi în judecată (Imagine: Shutterstock)

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie - mai 2013, Andrei Ioan Balint, Cristian Eduard Popa, Auraş Genovel Popa şi Andrei Szabo ar fi înşelat mai multe firme româneşti şi din Rusia, Polonia, Letonia, Olanda, Spania, Franţa şi Grecia, după ce au deturnat, pe teritorul Ungariei, mai multe camioane şi au vândut "la negru" marfa din acestea.

Procurorii spun că suspecţii au creat, în numele unei societăţi comerciale, conturi pe site-urile interne şi internaţionale ale burselor de transport de mărfuri, pentru a putea astfel să vizualizeze anunţurile publicate de firmele ce aveau nevoie de transport al mărfurilor dintr-o ţară în alta.

"După ce s-au logat pe acest site şi au vizualizat cererea, inculpaţii au luat legătura (de regulă prin e-mail sau telefon) cu societatea care a postat anunţul, faţă de care s-au recomandat cu nume şi calităţi false, pretinzând în mod mincinos că sunt reprezentanţii unor societăţi de transport dispuse să transporte marfa la destinaţie", se arată într-un cominicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

După ce încheiau contractul de transport, suspecţii se logau pe site-ul bursei române de transport, unde căutau firme româneşti care aveau camion liber în zona de încărcare a mărfii.

Ulterior, cei patru inculpaţi schimbau "scenariul". Aceştia luau legătura cu transportatorul român şi se recomandau drept reprezentanţi ai unei societăţi de transport din Ungaria. Apoi, sub pretextul că au toate camioanele ocupate, solicitau să încarce marfa de la furnizor şi să o transporte până pe teritoriul Ungariei, în zona oraşului Budapesta, unde, chipurile, urmau să o preia şi să o ducă până la destinaţia finală.

După ce transportul ajungea în Ungaria, marfa era preluată de cei patru bărbaţi şi descărcată într-un depozit controlat de ei. Ulterior, ei emiteau acte de provenienţă false, cu ajutorul unor firme fantomă maghiare, în aşa fel încât să nu aibă probleme la vamă, după care bunurile erau vândute pentru sume sub preţul pieţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici