Patru cazuri suspecte de boala Creutzfeldt-Jakob, identificate în Canada

Patru cazuri, dintre care unul mortal, suspecte de boala Creutzfeldt-Jakob, varianta la om a bolii vacii nebune, au fost identificate în vestul Canadei, potrivit postului de televiziune CBS News.

437 afișări
Imaginea articolului Patru cazuri suspecte de boala Creutzfeldt-Jakob, identificate în Canada

Patru cazuri suspecte de boala Creutzfeldt-Jakob, identificate în Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această boală degenerativă a creierului este atât de rară, încât este straniu ca patru cazuri probabile să apară subit, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de sănătate din provincia British Columbia, Perry Kendall, pentru CBC News.

Sunt două tulpini ale acestei boli şi una este legată de boala vacilor, encefalopatia spongiformă bovină (ESB) sau boala vacii nebune.

Dar Kendall a explicat că cele patru cazuri diagnosticate în împrejurimile văii Fraser, la est de Vancouver, nu par să provină de la un consum de carne infectată.

"Aceste cazuri nu sunt o variantă a bolii vacii nebune", a afirmat el.

British Columbia numără cinci dintre cele şase cazuri declarate în acest an, adaugă Kendall.

Un eşantion extras din creierul pacientului decedat a fost analizat, dar diagnosticul nu va putea fi stabilit decât post-mortem pentru ceilalţi trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici