Patru curse aeriene programate să aterizeze sau să decoleze de la Timişoara, afectate de ceaţă

Patru curse aeriene operate pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara sunt afectate, miercuri, de ceaţa din zona aerogării, una dintre acestea fiind redirecţionată la Arad, unde nu a reuşit însă aterizarea, tot din cauza ceţii, aeronava întorcându-se în aer şi îndreptându-se spre Otopeni.

216 afișări
Imaginea articolului Patru curse aeriene programate să aterizeze sau să decoleze de la Timişoara, afectate de ceaţă

Patru curse aeriene programate să aterizeze sau să decoleze de la Timişoara, afectate de ceaţă

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că patru curse aeriene au fost afectate de ceaţă, vizibilitatea fiind de 100 de metri de-a lungul pistei.

Astfel, sunt afectate cursele Bucureşti-Timişoara, care ar fi trebuit să aterizeze la ora 8.20 pe Aeroportul din Timişoara şi care a fost redirecţionată pe Aeroportul din Sibiu, Bergamo-Timişoara, care ar fi trebuit să aterizeze la ora 10.25.

Iniţial, aceasta din urmă a fost direcţionată la Arad.

Potrivit directorului Aeroportului Internaţional Arad, Dan Bălăcel, cursa Wizzair Bergamo-Timişoara a fost deviată la Arad, din cauza ceţii.

În jurul orei 10.30, piloţii au încercat aterizarea pe pista din Arad, însă la capătul acesteia ceaţa era densă, astfel că s-au întors în aer, anunţând ulterior că aparatul de zbor va pleca spre Otopeni.

"A fost o încercare nereuşită de aterizare la Arad din cauza ceţii, iar piloţii au decis să aleagă Otopeni, unde sunt condiţii bune", a precizat Bălăcel.

De asemenea, au fost afectate două curse care urmau să decoleze de la Timişoara, una spre Bucureşti, care era programată la ora 8.40, şi alta spre Forli, programată la ora 11. Aceste curse vor decola atunci când ceaţa se va risipi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici