Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană. Ponta prezintă detalii privind starea lor de sănătate

Patru militari români care acţionează în cadrul misiunii "Resolute Support" din Afganistan au fost răniţi, joi dimineaţă, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei maşini-capcană, aceştia aflându-se într-o misiune de patrulare, anunţă Ministerul Apărării.

2116 afișări
Imaginea articolului Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană. Ponta prezintă detalii privind starea lor de sănătate

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, în urma exploziei unei maşini-capcană

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă, precizează MApN.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar.

Ministerul Apărării a anunţat că cei patru militari răniţi sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă, Dan Cornel Crăciun şi Cristian Stoica.

Plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani şi este la a patra misiune în Afganistan, în timp ce Valentin Ciolan-Uţă (28 de ani) este la prima misiune în teatrul de operaţii.

Dan Cornel Crăciun (27 de ani) şi Cristian Stoica (38 de ani) sunt, ambii, la a doua misiune în Afganistan.

Ponta anunţă că militarii români răniţi în Afganistan sunt în stare bună, doi au părăsit spitalul

Cei patru militari români răniţi, joi dimineaţa, în Afganistan, sunt în stare bună, doi dintre aceştia părăsind deja spitalul, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a primit informaţia de la ministrul Apărării, Mircea Duşă.

"Am o informaţie de la ministrul Duşa, sper să se confirme, legat de cei patru militari români din Afganistan care au fost răniţi de dimineaţă: doi dintre ei au şi părăsit spitalul şi sunt în stare foarte bună, ceilalţi doi au rămas doar pentru observaţii. Slavă Domnului că nu a fost nimic mai rău", a spus Ponta, aflat în vizită în Arabia Saudită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici