Patru poliţişti din Salonta au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită

Patru poliţişti de la Poliţia Salonta au fost arestaţi preventiv, iar al cincilea este cercetat sub control judiciar, aceştia fiind acuzaţi că au cerut şi primit mită între 100 şi 300 de euro de la şoferi, în special străini, care tranzitau oraşul şi încălcau regulile în trafic, pentru a nu-i amenda.

845 afișări
Imaginea articolului Patru poliţişti din Salonta au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită

Patru poliţişti din Salonta au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită (Imagine: DIana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cinci poliţişti de la Poliţia Salonta, judeţul Bihor, - Dorel Crăciun, Cristian Szilard Kovacs, Milan Valentin Isai, Marian Dorin Pojega şi Nicolae Sorin Rus - au fost reţinuţi, luni, pentru luare de mită.

Conform sursei citate, cei cinci poliţişti au pretins şi primit, în perioada 2012 - martie 2015, diferite sume de bani "în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu".

De asemenea, agenţii ar fi cerut şi primit sume cuprinse între 100 şi 300 de euro de la unii şoferi, în special străini, care treceau prin municipiul Salonta, pentru a nu constata diverse contravenţii de la normele rutiere, între care depăşirea vitezei legale, neoprirea la trecerea la nivel de cale ferată.

Tot luni, poliţişti judiciari de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Bihor şi Serviciul Judeţean Arad, cu sprijinul jandarmilor, au făcut percheziţii la sediul unei instituţii publice din municipiul Salonta şi la locuinţele celor cinci.

Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a patru din cei cinci agenţi, respectiv Dorel Crăciun, Cristian Szilard Kovacs, Milan Valentin şi Rus Nicolae Sorin, în timp ce Marian Dorin Pojega a fost pus sub controlul judiciar. Procurorii au formulat contestaţie împotriva încheierii.

În documentarea activităţii infracţionale, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor au desfăşurat activităţi de cercetare penală, cu sprijinul SJA Bacău, SJA Cluj, SJA. Harghita, SJA Sibiu şi SJA Suceava. De asemenea, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii şi al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici