Patruzeci de refugiaţi care nu s-au adaptat în alte ţări vor fi transferaţi în România anul viitor

Patruzeci de refugiaţi vor fi aduşi în România, în cursul anului viitor, după ce nu s-au adaptat în ţările care le-a oferit protecţie în baza legislaţiei internaţionale.

212 afișări
Imaginea articolului Patruzeci de refugiaţi care nu s-au adaptat în alte ţări vor fi transferaţi în România anul viitor

Patruzeci de refugiaţi care nu s-au adaptat în alte ţări vor fi transferaţi în România anul viitor (Imagine: Shutterstock)

Cei 40 de refugiaţi vor fi aduşi în România după ce s-a stabilit că statele în care sunt nu le mai pot oferi protecţia impusă de legislaţia internaţională, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul General pentru Imigrări.

Reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au întâlnit, miercuri, la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru a stabili statele de origine a celor 40 de refugiaţi care pe parcursul anului 2013 urmează să fie relocaţi în România.

Potrivit legislaţiei internaţionale, în cazul în care, după ce primeşte azil, un refugiat nu se poate adapta în ţara care i-a oferit protecţie şi nu are nicio perspectivă de repatriere, acesta este relocat într-o altă ţară.

România a devenit stat de relocare a refugiaţilor în baza unei Hotărâri de Guvern din 2008, iar din 2010 este "unul dintre statele membre ale Uniunii Europene care a efectuat astfel de operaţiuni, implicându-se în mai multe programe internaţionale de relocare şi contribuind la împărţirea responsabilităţilor între statele membre de relocare", a precizat Inspectoratul General pentru Imigrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici