Paula Iacob a colaborat cu Securitatea

Avocatul Paula Iacob a colaborat cu Securitatea, a decis definitiv, miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a respins recursul acesteia faţă de decizia de anul trecut a Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

1125 afișări
Imaginea articolului Paula Iacob a colaborat cu Securitatea

Paula Iacob a colaborat cu Securitatea (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a constatat, în mai 2009, că Paula Iacob, fost avocat al familiei Ceauşescu, a colaborat cu fosta poliţie politică. Constatarea a fost urmarea verificărilor făcute în 2009 în contextul candidaturii Paulei Iacob pentru Parlament.

Colegiul CNSAS a sesizat instanţa CAB în 11 iulie 2009. În 15 martie 2011, CAB a admis acţiunea CNSAS, constatând că Paula Iacob a colaborat cu fosta Securitate.

Decizia a fost contestată de Paula Iacob la instanţa supremă, dosarul fiind înregistrat în 24 august 2011.

Avocatul Paula Iacob declara că a fost urmărită sistematic de organele fostei securităţi şi că ea nu a colaborat niciodată cu acestea într-un mod onest şi sincer, cu atât mai mult nu a furnizat date despre familie sau prieteni.

Iacob preciza că nu pune preţ pe o decizie care nu este definitivă în acest caz, precizând că a atacat soluţia Curţii de Apel cu recurs la instanţa supremă.

Avocatul mai spunea că această decizie nu este nici prima nici ultima greşeală a unei instanţe, arătând că în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti nu i-a fost încuviinţată o probă semnificativă, respectiv aceea cu martori. Avocatul spunea că ar fi dorit ca instanţa să-i audieze pe cei despre care se spune că ar fi oferit informaţii fostei Securităţi.

Totodată, Paula Iacob preciza că toate cunoştinţele ei ar fi ştiut despre aşa-zisa ei colaborare cu Securitatea, despre care arăta că nu a fost niciodată una "onestă şi sinceră". Iacob mai spunea că, la rândul lor, ofiţerii Securităţii încercau să o conducă pe piste eronate.

Ea mai arăta că în permanenţă casa, corespondenţa şi cunoştinţele i-au fost urmărite şi că, în final, a fost scoasă din circuitul colaboratorilor, tocmai din motivul lipsei de sinceritate al informărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici