Pe Valea Prahovei ninge abundent

O ninsoare abundentă a început, sâmbătă seară, pe Valea Prahovei, iar în Masivul Bucegi, la înălţimi de peste 2000 de metri, vântul care bate cu peste 20 de metri pe secundă viscoleşte zăpada.

1251 afișări
Imaginea articolului Pe Valea Prahovei ninge abundent

Pe Valea Prahovei ninge abundent (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ninge abundent, sâmbătă seară, în staţiunile de pe Valea Prahovei, după ce, în cursul zilei în zonă a plouat fără întrerupere câteva ore.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, pe drumul naţional 1, în zona staţiunilor Azuga, Buşteni şi Sinaia, carosabilul este ud, însă nu există blocaje în trafic din cauza fenomenelor meteo.

În Masivul Bucegi, la altitudini de peste 2.000 de metri, a început să ningă sâmbătă în jurul prânzului, iar stratul de zăpadă depăşeşte un metru şi vântul bate cu putere.

Potrivit meteorologilor de la Staţia Meteo de la Vârful Omu, situată la pete 2 500 de metri altitudine în Bucegi, viteza vântului este de 18 metri pe secundă, iar atunci când bate în rafală vântul suflă cu 24 de metri pe secundă viscolind zăpada.

La 2.500 de metri în Bucegi stratul de zăpadă este de 120 - 130 centimetri şi se înregistrează temperaturi de minus opt grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici