Pensii ilegale: Cum au obţinut persoane care n-au lucrat nicio zi venituri de 2.000 de lei pe lună

167 de învinuiţi şi un prejudiciu de 2 milioane şi jumătate de lei. Peste 600.000 de euro s-au scurs din Fondul de Pensii, prin intermediul unor indivizi cu relaţii şi "intrare" la funcţionari corupţi.

Pensii ilegale: Cum au obţinut persoane care n-au lucrat nicio zi venituri de 2.000 de lei pe lună

În România oamenii pot ieşi la pensie, chiar dacă n-au fost angajaţi nici măcar o zi.

Dintr-un buget prea sărac să servească milioanelor de oameni care au muncit o viaţă întreagă, se înfruptă cei descurcăreţi, care contra unor sume de bani, ajutaţi de intermediari şi de oameni din sistem, au devenit la vârsta a treia pensionari cu acte în regulă.

Oraşul Alba Iulia, în faţa Tribunalului. Un grup numeros format din femei şi bărbaţi de vârsta a treia, într-un lung şir, la intrare. Majoritatea sunt pădurari din zona Ţării Moţilor, plus alţi patroni de gatere şi deţinători ai unor firme care taie şi transportă lemn pe Valea Arieşului, în localităţile Horea, Albac, Scărişoara sau Garda. Toţi inculpaţi, cercetaţi în libertate, într-un uriaş dosar de corupţie, cunoscut pe plan local drept dosarul "mafiei pensiilor ilegale."

Mai exact, aceştia au plătit unor oameni cu relaţii la casele de pensii, sume mari de bani pentru a-i transforma în pensionari de lux.

Citeşte mai multe despre pensiile ilegale pe www.stirileprotv.ro

Taguri:
PENSII ILEGALE ,
CORUPŢIE ,
FOND PENSII
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
Lumea întreagă este în ALERTĂ MAXIMĂ. Anunţul venit de la Washington nu lasă loc de interpretări. „Este deja un RĂZBOI RECE!”