Pensionarii anunţă miting în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că nu au fost consultaţi pe legea pensiilor

Preşedintele Federaţiei Pensionarilor Unirea, Dumitru Cojanu, a anunţat, marţi, că mai mulţi pensionari vor ieşi, miercuri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi în ceea ce priveşte dezbaterea pe noua Lege a Pensiilor.

670 afișări
Imaginea articolului Pensionarii anunţă miting în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că nu au fost consultaţi pe legea pensiilor

Pensionarii anunţă miting în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că nu au fost consultaţi pe legea pensiilor

Pensionarii se vor strânge, miercuri, începând cu ora 11, în Piaţa Victoriei din Capitală, fiind nemulţumiţi de faptul că nu au fost primiţi la dezbateri de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Încercăm de mai multe luni să intrăm în audienţă la ministrul Justiţiei Sociale, însă nu am reuşit acest lucru. Dezbaterea pe tema legii pensiilor trebuia făcută şi cu noi, dar pe noi ne-au ignorat, de aceea ieşim, miercuri, în Piaţa Victoriei”, a declarat pentru MEDIAFAX, Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei „Unirea”.

Reprezentantul pensionarilor nu poate spune însă care va fi numărul participanţilor la miting.

„Depinde mult de starea de sănătate a pensionarilor. Ştiţi cum e, mulţi vor să vină, dar nu le permite sănătatea. Unii sunt prin spitale şi ne-au sunat că ne vor susţine sufleteşte. Dar eu sper să ne strângem foarte mulţi”, a mai declarat Cojanu.

Acesta a mai precizat că joi ar putea fi primit în audienţă de către premierul Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre legea pensiilor.

Lia Olguţa Vasilescu a prezentat, în luna august, proiectul noii legi a pensiilor, precizând, printre prevederi, că vârsta standard de pensionare nu se modifică, nici stagiul minim. O schimbare importantă care apare în noul Proiect al Legii Pensiilor se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care îndeplinesc următoarele condiţii: femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut şi crescut trei copii, până când aceştia au împlinit vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani. Proiectul noii Legi a Pensiilor prevede ca pensionarii cu un stagiu de cotizare sub 15 ani să poată opta pentru indemnizaţia socială minimă, în loc de pensie. Alegerea se va face cu trei luni înainte de intrarea în vigoare a legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici