Percheziţii la CFR şi la sediul unei companii private de transport feroviar. Directorul Regiotrans, Florin Hădărean, audiat la DNA

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, în Bucureşti, Braşov şi Ilfov, la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans Braşov, la Compania Naţională CFR SA şi la Regionala CFR Braşov, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie în domeniul transportului feroviar privat de călători. Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hădărean, este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi CFR sunt acuzaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

3776 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la CFR şi la sediul unei companii private de transport feroviar. Directorul Regiotrans, Florin Hădărean, audiat la DNA

Percheziţii DNA la CFR şi la sediul unei companii private de transport feroviar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 12:37 - Estrella Ştefănescu, şef serviciu în CFR, adusă la DNA pentru audieri

Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului urmărire transporturi din CFR, a fost adusă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată într-un dosar în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi CFR sunt acuzaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

La intrarea în sediul DNA, Ştefănescu a declarat că nu are nicio legătură cu cercetările care se fac în acest dosar şi nu ştie de ce a fost adusă.

Surse judiciare au declarat anterior pentru MEDIAFAX că Ştefănescu ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana în licitaţii, primind în schimb de la aceştia diverse bunuri şi servicii, printre care card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile, dar şi bani pentru a merge la o nuntă.

UPDATE 11:44 - Directorul Regiotrans, Florin Hădărean, audiat la DNA

Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hădărean, este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi CFR sunt acuzaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii.

Hădărean a fost adus cu mandat la DNA, pentru a fi audiat în acest dosar.

Într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că procurorii fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în domeniul transportului feroviar privat de călători şi subvenţiilor, infracţiuni comise în perioada 2008 - 2013.

În acest dosar au loc percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Braşov şi Ilfov, la 19 adrese, din care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii au descins la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans SRL Braşov, precum şi la Compania Naţională CFR SA şi la Regionala CFR din Braşov.

Conform aceloraşi surse, printre persoanele vizate în acest dosar s-ar afla Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructură Regionala Braşov, care este suspectat de luare de mită de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrări.

Sursele judiciare citate mai spun că reprezentanţi ai CFR vizaţi în acest dosar sunt suspectaţi că au transmis informaţii nedestinate publicităţii în scopul atribuirii unor contracte către anumite firme, pentru achiţiţia de echipamente scoase la licitaţie de CFR.

Totodată, în acest dosar Claudiu Dumitrescu, director în Ministerul Transporturilor, este suspectat că ar fi luat mită de la omul de afaceri braşovean Ganea Iorgu, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.

Procurorii anticorupţie beneficiază, în acest caz, de sprijinul Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici